woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Marathon Sifan Hassan wint Abbott World Majors Series

lees ook ...

6de plek voor Nederland op FIFA ranglijst

De Nederlandse voetbalselectie van Nederland onder coach Ronald Koeman staat na de uitgegeven wereldranglijst van de FIFA op de 6de plaats. Nederland nestelt zich donderdag op de 6de plaats op de F...

De 30-jarige Nederlandse atlete Sifan Hassan heeft de prestigieuze Abbott World Majors Series gewonnen die ieder jaar uitgereikt wordt aan de atleten die het best hebben gepreesteerd bij de zes grootste marathons.

Sifan Hassan debuteerde dit jaar op de marathon en maakte meteen grote indruk. De 2 voudig Olympisch kampioene won in april de Marathon van London en was in oktober de beste over 42 kilometer in Chicago. Bij die laatste liep ze ook nog eens de 2de tijd ooit gelopen bij de vrouwen van 2.13.44 sec.Tijdens de prijsuitreiking kreeg ze ook nog een bedrag van 50.000 Us dollar.De prijs werd Hassan niet in de schoot geworpen, aangezien de Keniaanse Hellen Obiri de marathon van Boston en New York en stond in punten gelijk met de Nederlandse loopster. Uiteindelijk verkozen de 6 direkteuren van de World Majors- organisatie Hassan boven Obiri vanwege haar mooie tijd in Chicago.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMarathon Sifan Hassan wint Abbott World Majors Series