vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Manchester United buigt achterstand om in overwinning

lees ook ...

Tien man spelend Ajax naar achtste finale Conferenceleague

In een wedstrijd die niet aan spanning ontbrak heeft Ajax uit Amsterdam zich donderdag weten te plaatsen voor de achtste finale van de Conference league door in verlenging met 2-1 te winnen van Bode/G...

Ook op tweede kerstdag werd er normaal gevoetbald in de Premier League en de topper tussen Manchester United en Aston Villa die door Manchester United met 3-2 werd gewonnen.

Op Boxing Day stond de wedstrijd tussen Manchester Unted en Aston Villa op schema. Gezien de minder goede prestaties van de afgelopen weken was de ploeg van Manchester United verplicht een goed resultaat neer te zetten tegen Aston Villa. De wedstrijd op Old Trafford begon meteen in een zeer hoog tempo, maar daardoor waren beide ploegen bij vlagen ook slordig. In de 21 ste minuut was het Aston Villa die dankzij  een goed genomen vrije-trap van John McGinn op 1-0 kwam.Manchester United probeerde gelijk terug te slaan wat niet lukte omdat Aston Villa niet lang na het 1ste doelpunt het 2de doelpunt liet noteren op naam van Leander Dendoncker, die uit een corner in kopte.Met de 2-0 voorsprong van Aston Villa zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de 2de helft keerde plotseling het getij voor Manchester United. United scoorde maar het doelpunt werd afgekeurd. United liet het hoofd niet zakken en een paar minuten later kwam wel het 1ste tegen doelpunt via de benen van de Argentijn Alejandro Garnacho.Dit doelpunt zorgde voor een totale opleveing bij United en in de 71ste minuut was het weer de Argentijn Garnacho die scoorde en zorgde voor de gelijkmaker 2-2.Tien minuten voor tijd kwam het verlossende doelpunt voor Manchester United, dit keer was het Rasmus Hojlund die het winnend doelpunt  voor zijn  rekening nam en de eindstand bepaalde op Manchester United 3 – Aston Villa 2.

Eerder op de dag wist de ploeg van Jurgen Klopp Liverpool een belangrijke overwinning te boeken op laagvlieger Burnley. Liverpool won de wedstrijd met 2-0 en staat nu op de 1ste plaats in de Premier League met 42 punten uit  19 wedstrijden, 2de is Arsenal met 40 punten uit 18 wedstrijden. Aston Villa blijft ondanks het verlies tegen Manchester United op de 3de plek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportManchester United buigt achterstand om in overwinning