maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Manchester City wint voor het eerst in historie WK voor clubs

lees ook ...

UFC Mexico Royval wint rematch van Moreno

In Mexico City stond zaterdagavond in de vlieggewicht klasse de rematch tussen Brandon Moreno en Brandon Royval die door Brandon Royval werd gewonnen. Brandon Moreno keerde voor  het eerst teru...

De Engelse kampioen Manchester City heeft vrijdag voor het eerst in hun club geschiedenis de WK voor clubs gewonnen door in de finale te winnen van de Braziliaanse kampioen Fluminense en wel met 4-0.

In het King Abdullah Sports City in Jeddah, Saoedi Arabie werd vrijdag de finale voor het Wereldkampioenschap voor clubs gespeeld tussen de Engelse kampioen Manchester City en de Braziliaanse kampioen Fluminense. Manchester City won de finale met 4-0, het werd daardoor een top jaar voor The Citizens, nadat ze al eerder beslag wisten te leggen op het kampioenschap in de Premier League, FA Cup en de Championsleague.

Jammer ws het voor de Noorse international en speler Erling Haaland die vanwege een blessure de wedstrijd vanuit de tribune moest toekijken, net als de Belgische international Kevin de Bruyne. Na 40 seconden spelen in de 1ste helft kwam Manchester City al op een 1-0 voorsprong door het hoofd van Alvarez. Nino van Flu hielp Manchester City aan het 2de doelpunt doordat hij zijn eigen  doelman passeerde, dat was tevens ook de ruststand.

In de 2de helft bleef Manchester City de werdstrijd domineren. Flu kreeg ook wel wat kansen maar die werden niet in doelpunten omgezet.Manchester City scoorde nog 2 keer en bepaalde de eindstand op 4-0 en werd daardoor voor het eerst winnaar van de WK voor clubs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportManchester City wint voor het eerst in historie WK voor clubs