vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Manchester City wint voor het eerst de UEFA Supercup

lees ook ...

EK2024/ Kylian Mbappe met witte pleister bij training Frankr...

De spits van de Nationale selectie van Frankrijk Kylian Mbappe die in de eerste wedstrijd van Frankrijk zijn neus brak verscheen woensdag op d training met een paar pleisters op zijn neus. De n...

Het is de Engelse ploeg Manchester City na het winnen van de Championsleague ook gelukt de UEFA Super Cup naar zich toe te trekken door in de penalty serie te winnen van het Spaanse Sevilla.

Een succesvol jaar voor coach Pep Guardiola van Manchester City door eerst kampioen te worden van de Premier League daarna de beker met de grote oren (Championsleague) in de wacht te slepen en woensdagmiddag ook de UEFA Supercup aan hun prijzenkast  te voegen.In een zeer aantrekkelijke wedstrijd tegen Europaleague winnaar Sevilla was de stand na 90 minuten  gelijk 1-1. De wedstrijd sloeg de verlenging over en ging direct naar de strafschoppenserie. In die serie waren beide ploegen foutloos totdat ou-Ajacied Nemanja Gudeij de bal hard tegen de lat schoot.

Manchester City had het heel lastig in het begin van de wedstrijd. Sevilla speelde sterk aanvallend en gaf City weinig ruimte  om hun normale spel te spelen.De Spanjaarden waren gevaarlijk via Ocampos en En- Nesyri , maar een vroege openingstreffer  bleef uit. Na 30 minuten spelen in de 1ste helft was het de spits En – Nesyri die Sevilla op een 1-0 voorsprong bracht, dat was tevens ook de ruststand.

In de 2de helft probeerde Manchester City uit de greep van Sevilla te komen en veranderde hun speelwijze. Een ietwat meer aanvallend Manchester City was het de 21- jarige Cole Palmer die met het hoofd ploegen op gelijke hoogte bracht.Vanwege het drukke speelschema van de Europese ploegen was vooraf besloten bij een gelijkspel direct over tegaan naar de strafschoppenserie en daar bleek Manchester City  wel beter te zijn dan Sevilla door alle 5 erin te trappen terwijl Sevilla hun laatste penalty niet wist te scoren.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportManchester City wint voor het eerst de UEFA Supercup