8.2 C
5
(1)

Manchester City overklast Sporting Lissabon

De ploeg van Transvaal  heeft na de overwinning op Intermoengotapoe zondagavond afstand genomen van de andere clubs op de standenlijst. De Suriname Major League kende een aantal leuke wedstrijd...

Manchester City  boekt overweldigende overwinning van 5-0 op  Sporting Lissabon

De koploper in de Engelse competitie Manchester City  heeft de portugese ploeg  Sporting alle hoeken van het veld laten zien. Het team van trainer Pep Guardiola had geen kind aan de portugese ploeg die bij vlag en wimpel  gevaarlijk werd voor het doel  van City. Het werd dan ook een 5-0 overwinning voor Manchester City, ware het niet dat de aanvallers slordig waren omgegaan met de geboden kansen en die waren benut, zou de score hoger zijn geweest

De doelpunten in de eerste helft kwamen van Mahrez, Foden en Bernardo Silva 2x. In de tweede helft scoorde Sterling nog een prachtig doelpunt. Bernardo Silva was het hoogtepunt van de wedstrijd met zijn twee doelpunten, daardoor hebben 10 verschillende spelers gescoord voor Manchester City in de Championsleague. Mahrez, de topscorer van City in 2021/22 scoorde zes doelpunten in de huidige Championsleague

Het is de eerste keer dat een bezoekend team  in de eerste helft vier of meer doelpunten scoort. Manchester City  is 13 wedstrijden reeds ongeslagen  12 gewonnen en 1 gelijk .De return ontmoeting wordt op 9 maart in Engeland gepeeld. Sporting moet de wedstrijd met vijf doelpunten verschil  winnen om zich alsnog te plaatsten voor de halve finale. Wat in principe een heel moeilijke opgave is voor Sporting