zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Manchester City bereikt FA Cup- finale

lees ook ...

NATIO/ Vaessen en Kerk in voorselectie NATIO Suriname

Bondscoach van NATIO Suriname Stanley Menzo heeft de namen van spelers die in de voorselectie zitten vrijgegeven en opvallend is toch wel de namen van doelverdediger Vaessen en kerk. In aanloop...

Manchester City heeft zich zaterdag ten koste van Chelsea geplaatst voor de finale van de FA Cup in Engeland.

The Cityzens wonnen op Wembley met 1-0 van Chelsea dankzij een doelpunt van Bernardo Silva. Het bereien van de finale betekende een klein doekje voor het bloeden na de uitschakeling in de Championsleague door Real Madrid. Manchester City zou maar al te graag de finale van de FA Cup willen bereiken om de zure nasmaak van de uitschakeling enigszins weg te spoelen.

Op Wembley nam Manchester City het zonder hun sterspeler Erling Haaland op tegen Chelsea, dat steeds beter in vorm lijkt te raken. Chelsea verloor al bijna 2 maanden niet meer en publiekslieveling Cole Palmer heeft de smaak behoorlijk te maken. Het was dan ook Cole Palmer die de 1ste grote kans van de wedstrijd kreeg om zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te brengen, maar Stefan Ortega, de doelverdediger van City wist het prachtig schot van Cole Palmer onschadelijk te maken. In de 1ste 45 minuten kwamen geen van beide ploegen tot scoren.

In de 2de helft was het de ploeg van Manchester City die onder aanvoerin van Kevin de  Bruyne  vaker gevaarlijker werd voor het doel van Chelsea. Het was uiteindelijk Bernardo Silva die 5 minuten voor einde van de wedstrijd het enig doelpunt in de ontmoeting wist te scoren en daarmee zijn ploeg beloonde met een plek in de finale van de FA Cup.City zal het in de finale opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale wedstrijd tussen Manchester United en Coventry City, de ontmoeting wordt zondag afgewerkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportManchester City bereikt FA Cup- finale