woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Mainz05 ontslaat El Ghazi na uitlatingen over oorlog in Gaza

lees ook ...

” Ik ben niet ontslagen heb zelf bedankt” zegt P...

De 47-jarige oud- international van Nederland Patrick Kluivert heeft vanuit Turkije ontkent dat hij door het bestuur van Adana Demirspor is ontslagen ik heb  zelf mijn functie neergelegd nadat verschi...

De Duitse club Mainz05 aslnog besloten om Anwar El Ghazi te ontslaan na zijn uitlatingen over de oorlog in Gaza.

De afgelopen dagen was het duidelijk dat beide partijen al een tijdje het niet met elkaar eens waren over uitspraken gedaan door Anwar El Ghazi over de oorlog in Gaza. Het dienstverband van de aanvaller bij de club uit de Bundesliga komt al na enkele maanden ten einde, Aanleiding voor het ontslag zijn uitingen van El Ghazi over de oorlog in Gaza. De oorlog tussen Israel en  en Hamas houdt ook in de voetbalwereld de gemoederen bezig en met name in Duitsland komen spelers in problemen door pro-palestijnse posts op social media. Bij Bayern Munchen moest Noussair Mazraoui tekst en uitleg komen geven, maar tussen Mainz en El Ghazi komt het zelfs niet meer goed.

Mainz05 maakte vrijdag bekend dat El Ghazi is ontslagen, eerder werd hij op no-actief gezet na het plaatsen van een pro- Palestijnse post.In principe leek de zaak al te zijn uitgesproken,maar het ging weer mis toen de club een statement uitbracht en El Ghazi aangaf dat daarvan niet op de hoogte was.Na zijn ontslag reageerde El Ghazi op social media met de volgende woorden ” Sta voor wat juist is, ook al betekent het dat je alleen staat. ”Het kwijtraken van mijn werk en inkomen staat in ht niets vergeleken met de hel die wordt losgelaten op omschuldige mensen in Gaza”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMainz05 ontslaat El Ghazi na uitlatingen over oorlog in Gaza