11.9 C
5
(1)

Luuk de Jong weer eens belangrijk voor Barcelona

Ajax vrouwen komen forse nederlaag tegen Chelsea niet te boven en is daardoor  uitgeschakeld voor verdere deelname aan de Championsleague. Het is de Ajax vrouwen woensdag niet gelukt om de halv...

Luuk de Jong bezorgde met een prachtige kopbal  Barcelona  een belangrijke overwinning in de La Liga

Levante vs Barcelona werd gekenmerkt als de wedstrijd van de penalties. Levante mocht drie keer de bal op de witte stip plaatsen,  maar wist twee te benutten. De eerste helft verliep heel moeilijk voor Barcelona.Levante speelde te compact voor hun doel, waardoor het voor Barcelona moeilijk was langs de verdediging van Levante te komen. De ruststand ging in met een 0-0 gelijke stand, dankzij Barcelona verdediger Eric Garcia die kort voor rust een doelpunt van Levante kon voorkomen.

In de 2de helft werd de druk nog groter toen  Dani Alves een strafschop veroorzaakte, wat Levante de gelegenheid gaf om op een 1-0 voorsprong te komen.Niet lang daarna kreeg Levante weer een penalty toegewezen, verdediger Eric Garcia was de boosdoener, Levante zag de penalty gestopt worden door de uitstekend keepende Ter Stegen.  Barcelona kreeg daarna de gelegenheid de stand op gelijkehoogte te brengen 1-1  en de ingevallen Pedri maakte er 2-1 van,  maar Levante gaf niet op en ze kregen een 3de penalty die wel werd benut.En toen velen  aan een gelijkspel  dachten was het de ingevallen Luuk de Jong, die in 92ste minuut met een fraaie kopbal  Barcelona toch nog de drie punten bezorgde.

Zaterdagmiddag  won koploper Real Madrid met 2-0 van Getafe en mag zich klaarmaken voor het kampioenschap in Spanje.  Atletico Madrid verloor vrij verrassend met 0-1 van Real Mallorca,   terwijl Sevilla vrijdag gewonnen had van Granada