zondag 24 september 2023
28.9 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Luis Enrique officieel nieuwe coach van PSG

lees ook ...

Formule 1 Carlos Sainz zorgt voor eerste zege van Ferrari

Formule 1 coureur Carlos Sainz schreef zondag geschiedenis na de Formule 1 Grand Prix van Singapore door een einde te brengen aan de lange zegereeks van Wereldkampioen Max Verstappen. Carlos Sa...

De 53-jarige Spanjaard Luis Enrique is  woensdagmiddag officiel aangesteld als de nieuwe coach van de Franse kampioen PSG.

Luis Enrique komt in de plaats van Christopher Gatlier die na een jaar trainer te zijn geweest van  PSG dinsdagmiddag door de club werd bedankt voor zijn bewezen diensten. ” Ik vind het een eer om een ploeg als PSG  de komende 2 jaren  te mogen coachen” waren de eerste woorden van Luis Enrique nadat hij officieel  werd aangesteld als  coach van PSG. ” Het is geweldig om weer samen te werken met  Technisch Direkteur  Luis Campos  zei Luis Enrique.

Luis Enrique  behaalde eerder successen met Barcelona in het seizoen 2014/ 2015,  toen de club kampioen werd van de LA Liga,  de Copa del Rey  won en ook nog winnaar werd van de Championsleague. Luis Enrique  trainde ook nog AS Roma  en Celta de Vigo waar hij minder succesvol was. Hij was ook gedurende 7 maanden coach van Spanje en werd na de uitschakeling van  Spanje in  de Worldcup 2022 ontslagen als coach.

” Over Mbappe  wil ik kort zijn ” we zien wel nadat ik mijn handtekening onder het contract heb gezet. Luis Enrique  gaf ook aan dat hij geen spelers van  Barcelona zal  aantrekken voor PSG, opvallend  want PSG had eerder belangstelling voor  Gavi, Pedri en Dembele.  Luis Enrique  hoopt de eerste Spaanse trainer te zijn die PSG  de Championsleague beker kan laten winnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportLuis Enrique officieel nieuwe coach van PSG