Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Luciano Narsingh wil 90 minuten lang ‘gaan’ op Ibrox

Geplaatst

op

door

Luciano Narsingh weet wat Feyenoord donderdag te wachten staat. De 29-jarige aanvaller voetbalde de afgelopen 2,5 jaar aan de overkant van de Noordzee. Als speler van Swansea City proefde hij van de Britse voetbalcultuur.

“Zij zullen 90 minuten lang blijven gaan”, zegt Narsingh over Rangers FC, de eerste tegenstander van Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. “Niet alleen hun spelers, maar ook hun fans.”

Doelman Kenneth Vermeer ging enkele jaren geleden met Ajax al eens naar Glasgow, maar dan voor een duel met Celtic in de Champions League. “In Schotland heerst altijd een goede voetbalsfeer. Het zal een gekkenhuis worden”, voorspelt Vermeer. “We moeten daarvan genieten, maar ook zorgen dat we een resultaat meenemen naar huis.”

Feyenoord speelde begin 2002 al eens op Ibrox, de thuishaven van de club die toen nog Glasgow Rangers heette. Het duel in de vierde ronde van de UEFA Cup eindigde in 1-1, een week later won Feyenoord in De Kuip met 3-2. Het elftal van trainer Bert van Marwijk stoomde daarna door naar de eindzege.

Rangers, met 54 titels recordkampioen in Schotland, ging tien jaar later vanwege financiële problemen failliet. De club maakte onder een aangepaste naam (Rangers FC) een doorstart, maar moest wel beginnen op het vierde niveau.

Luciano Narsingh speler van Feyenoord

FYSIEKE STRIJD

Na drie promoties in vier jaar tijd speelt de van oudsher protestante club uit Glasgow weer in de Schotse Premier League, waar ook een paar keer per seizoen de ‘Old Firm’ tegen stadgenoot Celtic wordt uitgevochten. “Knap dat ze dit in zo’n redelijk korte tijd bereikt hebben”, zegt Vermeer. Net als vorig jaar wist Rangers zich opnieuw te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Blikvangers in de selectie van manager Steven Gerrard zijn de Engelse oud-international Jermain Defoe en de Colombiaanse spits Alfredo Morelos, topscorer in de kwalificatiereeks met acht doelpunten.

Aan Feyenoord de taak om de bijna 50.000 fans op Ibrox donderdagavond stil te krijgen. De vraag is vooral of de Rotterdammers al klaar zijn voor de fysieke strijd. De ziekenboeg is inmiddels weliswaar bijna leeg, maar nog lang niet alle spelers zitten op 100 procent, ook Narsingh niet. “Ik heb afgelopen jaar bij Swansea bijna niet gespeeld. Na de degradatie uit de Premier League wilden de Amerikaanse eigenaren van de grootverdieners af, die mochten niet spelen. Dat merk ik nu nog steeds. Ik ben nu aan het einde van de tweede helft soms buiten adem. Ik voel me sterker worden, maar ik wil echt 90 minuten lang kunnen blijven gaan. Dat zal donderdag ook nodig zijn.”

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Sport

Natio Suriname voor het eerst geplaatst voor Gold Cup

Geplaatst

op

door

Het Surinaamse voetbalelftal heeft zich voor het eerst sinds 1985 geplaatst voor de Gold Cup. Het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Cariben vindt plaats in 2021. Suriname verzekerde zich van een startbewijs door met 2-1 te winnen in en van Nicaragua in een beslissend kwalificatieduel.

De doelpunten van Suriname kwamen op naam van Ivenzo Comvalius en Nigel Hasselbaink, oud-speler van onder meer Excelsior en Go Ahead Eagles.

Voor Hasselbaink was het zijn eerste doelpunt nadat hij afgelopen week zijn debuut als international had gemaakt. Zijn meespelen is het gevolg van een belangrijk besluit van de Surinaamse voetbalbond SVB, die na lange bestudering van wetgeving tot de conclusie is gekomen dat Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst voor het Surinaamse elftal kunnen uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven. De SVB kan nu meer spelers met eredivisie-ervaring interesseren om voor Suriname uit te komen.

Lees verder

Buitenland

Lukaku geeft 5000 kaarten weg aan goede doelen

Geplaatst

op

door

Romulu Lukaku heeft in de wedstrijd tegen Rusland zijn vijftigste doelpunt gescoord voor België. De spits heeft om het te vieren, 5000 kaarten gedoneerd aan twee goede doelen.

Dit vermeld het Italiaanse Sky Sports. Lukaku schenkt de kaarten voor het duel tussen België en Cyprus aan ‘Kom Op Tegen Kanker’ en ‘Diabetes Liga’.

Lees verder

Meest gelezen

X