zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Loting UEFA Championsleague vanaf volgend jaar via de computer

lees ook ...

Doelpunt Harry Kane geeft Bayern Munchen nog hoop

Arsenal en Bayern Munchen hebben elkaar in evenwicht gehouden dinsdag in de eerste wedstrijd van de kwartfinale van de Championsleague door met 2-2gelijk te spelen. In het Emirates stadion in E...

De Loting van de UEFA Championsleague/ Europaleague zal vanaf volgend jaar via de computer geschieden en niet meer handmatig.

De UEFA is bezig een aantal zaken te veranderen/ te vernieuwen voor het volgend seizoen van de Champions/ Europa league.De gebruikelijke loting zoals die nu geschied namelijk handmatig zal het nieuw seizoen vervangen worden door de computer. Verder is dit seizoen de laatste keer dat de groepsfase gehanteerd wordt. Volgend jaar zal de Championsleague bestaan uit 36 clubs. 1 t/m 8 plaatst zich gelijk voor de round of 16 terwijl 9 tot 24 op basis van uit en thuis play- off wedstrijden zullen spelen  om deel uit te kunnen maken van de round of 16.

Met het nieuw te hanteren systeem zal de bekende group of death, geen traditionele loting en uit doelpunt niet meer terugkeren. De Championsleague zal heel anders zijn dan wat we normaal gewoon waren te zien.Ook het prijzen pot zalverhoogd worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportLoting UEFA Championsleague vanaf volgend jaar via de computer