3.7 C
5
(1)

Liverpool wint na zestien jaar de Community Shield

De 26-jarige speler van FC Barcelona en Nederlandsinternational Frenkie de Jong raakte zondag in de eerste helft van de wedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona geblesseerd aan zijn enkel en verliet ...

In Leicester was Liverpool te sterk voor de ploeg van Pep Guardiola Manchester City en  won  ook de wedstrijd verdient met 3-1

De laatste keer dat Liverpool  om de Community Shield speelde  was in 2006.In een zeer aantrekkelijke wedstrijd zaterdagmiddag kwam Liverpool al in de 1ste helft op een 1-0 voorsprong dankzij een prachtig doelpunt van Trent Alexander- Arnold, tot opdat moment domineerde Liverpool de wedstrijd volledig maar na het doelpunt werd Manchester City even wakker en probeerde voor rust nog te scoren wat niet lukte en zo ging Liverpool met een 1-0 voorsprong de rust in.

Het was duidelijk te zien aan het spel van Manchester City in de 2de helft dat tijdens de rust trainer Pep Guardiola zijn spelers flink had aangesproken want met goed combinatie spel werd Liverpool onderdruk gezet en dat resulteerde in de gelijkmaker via de benen van nieuwkommer bij City Julian Alvarez, in eerste instantie werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel maar de VAR besloot uiteindelijk dat het een gaaf doelpunt was.

De videoscheidsrechter moest kort voor het einde van de wedstrijd weer in actie komen omdat de handsbal van Ruben Diaz niet werd gezien door de arbiter.  Uiteindelijk kreeg Liverpool een penalty en Mohammed Salah bracht Liverpool op 2-1 en in de 94ste minuut maakte Nunez er 3-1 van. Voor het eerst in 10 jaar werd de wedstrijd niet in het Wemblystadion gespeeld omdat de finale EK vrouwen daar wordt afgewerkt.