vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Lionel Messi helpt Argentinie opnieuw aan overwinning

lees ook ...

Feyenoord uitgeschakeld in Championsleague

De Nederlandse club Feyenoord is dinsdag uitgeschakeld in de Championsleague door de 1-3 nederlaag tegen de Spaanse club Atletico Madrid. Feyenoord verloor dinsdag in de groepsfase van Championslea...

De 36-jarige Lionel Messi die volledig hersteld is van zijn blessure was weer eens de belangrijke persoon in de WK2026 kwalificatie wedstrijd tussen Argentinie en Peru die door de Argentijnen met 2-0 werd gewonnen.

Lionel Messi, die een paar  wedstrijden heeft moeten missen bij zijn club Inter Miami en in de vorige wedstrijd van Argentinie vanwege een blessure werd vervangen, maakte dinsdagavond een heel fitte indruk in de ontmoeting tegen Peru. In de 32 ste minuut van de 1ste helft opende Messi de score voor Argentinie op aangegeven van Nicolas Gonzalez en in de 42 ste was het wederom Messi die scoorde dit keer uit een pass van Enzo Fernandez. Met een stand van 2-0 ging Argentinie de rust in. Helaas werd er niet meer gescoord in de 2de helft, waardoor Argentinie de wedstrijd met 2-0 won. Lionel Messi is nu topscorer aller tijden in de Zuid- Amerikaanse WK Kwalificatie.

Argentinie gaat ongeslagen aan kop in de groep van tien landen, waarvan 6 zich rechtstreeks plaatsen voor WK2026. Ook heeft de huidige wereldkampioen nog doelpunt tegen gehad.

Terwijl Argentinie hun wedstrijd wist te winnen, was he juist Brazilie die het onderspit moest delven tegen Uruguay. Brazilie verloor de wedstrijd met 0-2. Neymar Jr moest in de 1ste helft vervangen worden vanwege een knieblessure, zijn 40ste blessure in zijn voetbalcarriere. De vorige week speelde Brazilie nog 1-1 gelijk tegen Venezuela.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportLionel Messi helpt Argentinie opnieuw aan overwinning