dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Lionel Messi genomineerd voor Golden Foot Award 2023

lees ook ...

UFC Mexico Royval wint rematch van Moreno

In Mexico City stond zaterdagavond in de vlieggewicht klasse de rematch tussen Brandon Moreno en Brandon Royval die door Brandon Royval werd gewonnen. Brandon Moreno keerde voor  het eerst teru...

De 36-jarige Wereldkampioen, Argentijns international en speler van Inter- Miami Lionel Messi komt ook  voor op de lijst van genomineerden voor de Golden Foot Award die later dit jaar in Monaco wordt gehouden.

Lionel Messi is vele malen kampioen geworden met Barcelona. De La Liga, Copa del Rey, Spaanse Supercopa, Championsleague. Met Argentinie Wereldkampioen en Copa America, kampioen met PSG en ook prijzen gewonnen met zijn nieuwe club Inter- Miami en 8 keer winnaar van de Ballon d’or. De Golden Foot Award staat nog niet in zijn prijzen kast. Zijn naam komt nu wel voor op de lijst van genomineerden voor de Gouden Foot Award. Gezien zijn prestaties van de afgelopen tijd, Wereldkampioen met Argentinie, Copa America en zijn goede status bij Inter- Miami maakt hij de kans om de Golden Foot Award voor het eerst te winnen.

De Italiaan Roberto Baggio won de 1ste Golden Foot Award in 2003, daarnawerd het gewonnen door Ryan Giggs, Ronaldinho Gahusu en Cirstiano Ronaldo.Volgens de regels kan een speler slechts 1 keer de Award winnen.Wereldkampioen goalkeeper Gianluigi Buffon en Iker Casillas wonnen de Award in 2016 en 2017. In 2018 was het Edison Gavani. 2019 Luca Modric van Real Madrid, in hetzelfde jaar won hij de Ballon d’or voor de 1ste keer. In 2020 was het beurt aan Cristiano Ronaldo, 2021 Mohammed Salah en 2022 Robert Lewandowski.

Behalve Lionel Messi zijn ook genomineerd voor de Golden Foot Award 2023, Kevin De Bruyne, Harry Kane en Karim Benzema. Grote kanshebber is Lionel Messi, gezien zijn prestaties in 2022/2023

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportLionel Messi genomineerd voor Golden Foot Award 2023