Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Lewis Hamilton negeert ’niet-knielende’ collega’s

Geplaatst

op

Img Ac04c0fc7efb 1 2

Op het Grand Prix van Oostenrijk in Spielberg werd er onlangs op initiatief van Lewis Hamilton een statement gemaakt om het racisme te stoppen. Er werd een boodschap voorgelezen waarin de Formule 1 zich keert tegen racisme en discriminatie. Tijdens het lezen weigerden enkele coureurs te knielen onder anderen de Nederlandse coureur Max Verstappen.

Voor Hamilton was dit een belangrijk initiatief om te doen waarin de organisatie van de F1 hem ondersteunden. Dat er enkele coureurs niet knielden, daar reageert Hamilton nauwelijks op.

“Niemand is perfect, maar als we allemaal meedoen en ons steentje bijdragen, kunnen we verandering zien. Ik geloof dat echt”, zegt Hamilton.

Hamilton heeft een uitgesproken mening als het om discriminatie en racisme gaat. “Ik ontvang misschien kritiek in de media en diverse andere hoeken, maar deze strijd gaat over gelijkheid, niet over politiek of promotie.”

Op de Grand Prix had Hamilton met de coureurs vooraf de race besproken waarom hij dit initiatief genomen heeft en hoe hij over racisme en discriminatie denkt. “Wie er stil blijft over het algemeen medeplichtig is”, aldus Hamilton.

Niet knielende coureurs

Ondanks de uitleg en opvattingen van Hamilton hebben de volgende coureurs geweigerd om te knielen. Max Verstappen (Red Bull), Carles Leclerc (Ferrari), Carlos Sainz (McLaren), Daniil Kvyat (AlphaTauri), Antonio Giovinazzi en ploeggenoot Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) wat hun beweegredenen zijn is nog onduidelijk.

Er werd door de coureurs wel het shirt aangetrokken met de tekst ’End Racism’. Lewis Hamilton was de enige coureur met het shirt ’Black Lives Matter’.

Dat niet iedereen mee deed om te knielen tijdens de boodschap en niet de volledige solidariteit toonden, daar reageert Hamilton niet op. Hij zegt wel het volgende;

„Vandaag was een hele belangrijke dag voor mij en voor alle mensen die werken en hopen op verandering, een gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. Voor mij is het een emotioneel en aangrijpend hoofdstuk in de voortgang om van F1 een meer diverse en inclusieve sport te maken.”

https://www.instagram.com/p/CCReSLFBu1C/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading” style=

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rocky
woensdag 8 juli 2020 11:58

Ok. Nu weet ik hoe ik over max verstappen denk

Willem
woensdag 8 juli 2020 13:21

Ronald Koeman zei dat hij max niet snapt. Ik snap max verstappen wel.
Max Verstappen is eerlujk en zegt. Ik ben een racist

Boyke
woensdag 8 juli 2020 13:45

Nu komt max zijn ware aard naar boven. Ik keek graag als hij reed. Nu is het wachten wanneer jij …….. zal het maar niet uitspreken … vul maar zelf in

kosh
woensdag 8 juli 2020 14:06

Nooit fan geweest van verstappen en al die bloemkool wanna be auto coureurs. Ze kunnen er niets van.
Het zijn stomme navel staarders.
Kaaskoppen zijn nooit wereldburgers geweest. Ze claimen het wel te zijn.
Fakers.

Kwasi
woensdag 8 juli 2020 14:34

Voor de meeste deelnemers van deze “sport” is het al een hele stap om een shirt met “End Racism “ aan te doen. Laten we dat niet vergeten. Ook zullen enkelen het shirt amisschien aan gedaan hebben onder druk van de sponsoren, die weer aan hun financiële belangen denken. En wat mij betreft mag deze “sport” opgeheven worden.

Brayen
woensdag 8 juli 2020 18:11

Hopelijk stopt jumbo met hem. Anders haal ik geen boodschappen meer bij de jumbo maar bij de Albert Hein wat eerlijk zegt geen zwarte piet meer. Geen Derksen. En die max… het wachten is dat hij tijdens zijn race vleugels krijgt. Naar de hemel misschienAdvertentie

Sport

Serena Williams investeert in vrouwenvoetbal

Geplaatst

op

Img 89d6c855a470 1

Mede door Serena Williams zal er een 11e voetbalteam actief zijn in de National Women’s Soccer League, de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie voor vrouwen. De namen van de mede investeerders die het voetbal project in LA omarmen zijn indrukwekkend.


De NWSL heeft bekend gemaakt dat er in 2022 een nieuw team zal deelnemen in de competitie, een franchiseclub die uit LA komt. Serena Williams is dus een van de investeerders. Verder zijn er ex- topvoetbalsters Mia Hamm, Abby Wambach en Julie Foudy en ook actrice Natalie Portman. die mee doen aan het project.


Natalie Portman, de Oscar-winnares (voor haar rol in Black Swan) heeft eerder in april 2019 een wedstrijd bijgewoond van de Amerikaanse voetbalsters. Zij ondersteund het initiatief en de strijd voor gelijke betalingen voor mannen en vrouwen.  Jennifer Garner en Eva Longoria ondersteunen dit initiatief ook.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Jacintha Weimar van Bayern München naar SC Sand

Geplaatst

op

Img Bab784ff83f0 1

Wederom heeft er een keepster een overstap gedaan binnen de Duitse Bundesliga. Jacintha Weimar heeft haar vertrek bij Bayern München kenbaar gemaakt, zij zal nu het doel van SC Sand verdedigen. Een club welke uitkomt in de hoogste divisie van Duitsland.

De 22 jarige doelvrouw heeft 4 jaar gespeeld bij Bayern München (voornamelijk in jong Bayern) en voelt dat zij nu ready is om haar ontwikkeling voort te zetten bij een andere club. De Duitse club SC Sand heeft haar nu deze mogelijkheid aangeboden.

Jacintha Weimar is maar wat blij dat zij weer een nieuwe sportieve uitdaging zal aangaan. De Duitse competitie is voor haar wel bekend en ze weet wat er van haar gevraagd wordt. Nu is het zaak om met SC Sand goede prestaties neer te zetten.

“Ik voel me erg goed in Duitsland en daarom ben ik des te blijer dat mijn volgende stap SC Sand is. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe team te leren kennen en om er samen een goed seizoen van te maken”, aldus Weimar .

Haar profiel en presentatie bij de club, is te zien op de website van SC Sand.

Img A4beb7f760e7 1
Jacintha Weimar (Keepster van SC Sand)

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen