donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
5
(1)

Leon Spinks, de bokser die Muhammed Ali versloeg overleden

lees ook ...

Lebron James zal contract uitdienen bij Lakers

De 38-jarige basketballer LeBron James zal zijn  contract die tot 2024 loopt bij de La Lakers uitdienen nadat hij aangaf te zullen stoppen met basketballen. Na het verlies van 113-111 tegen de Den...

De Amerikaanse bokser Leon Spinks is afgelopen vrijdagavond op 67-jarige leeftijd overleden. Spinks was een van de vijf boksers die in 1978  wereldkampioen zwaargewicht Muhammad Ali versloeg.

Eerder maakte de familie al bekend dat Spinks in het ziekenhuis was opgenomen vanwege uitgezaaide prostaatkanker. Hij overleed vrijdag in het bijzijn van enkele vrienden en familieleden.

“Leon ging veerkrachtig de strijd met verschillende ziektes aan. Hij verloor zijn kenmerkende lach nooit”. Hij gooide de handdoek niet in de ring”, aldus een familielid.

Spinks won in 1976 Olympisch goud in de lichtzwaargewichtklasse. Na slechts zeven profpartijen nam hij het op in februari 1978 tegen Muhammed Ali en won deze wereldtitel op punten. Hij is een van de slechts vijf boksers die ooit van Ali wist te winnen. Zeven maanden later kwam er een rematch en namen ze het weer tegen elkaar op, waarbij Ali dit keer de titel heroverde.

Spinks deed in 1981 en 1986 opnieuw een poging de wereldtitel binnen te heroveren maar trok beide keren aan het kortste eind tegen respectievelijk Larry Holmes en Dwight Muhammad Qawi. Zijn bokscarrière kwam zo langzaam ten einde.

In 1995 was zijn laatste gevecht, deze verloor de 42-jarige Spinks op punten van Fred Houpe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportLeon Spinks, de bokser die Muhammed Ali versloeg overleden