zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Legendarische Argentijnse coach Cesar Luis Menotti is er niet meer

lees ook ...

Nationale Judo kampioenschappen 2024 succesvol verlopen

De SJF Nationale Judo kampioenschappen2024 die afgelopen zaterdag werden gehouden zijn een succes geworden met een deelnemers aantal van 105 vechters. Aan deze Nationale Judo Kampioenschappen o...

De 85- jarige legendarische Argentijnse coach Cesar Luis Menotti is zondag heengegaan dit maakte de Argentijnse voetbalbond in een korte uitgegeven statement bekend.

Menotti was een echte wereldkampioen. In 1978 werd hij in eigen land Wereldkampioen met Argentinie. In de finale werd toe gewonnen van Nederland.Mario Kempes was een van de belangrijke speler in de selecie van Argentinie. Menotti is ook trainer geweest van FC Barcelona tussen 1983 en 1984. Tijdens zijn periode bij Barcelona werkte hij samen met Diego Armando Maradona en Schuster. Met Barcelona won hij de Copa del Rey, League Cup en de Spaanse Super Cup.

Cesar Luis Menotti werd geboren in Rosario  op 22 oktober 1938 en overleed op 5 mei 2024 in Buenos Aires en was een sleutel figuur in de Nationale selectie van Argentinie sinds 1 february 2019. Ondanks zijn minder gpede gezondheid was hij zeer nauw betrokken bij het Opleidings- instituut van de Argentijnse voetbalbond. Cear Luis Menotti, leidde Argentinie naar hun eerste WK titel in 1978.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportLegendarische Argentijnse coach Cesar Luis Menotti is er niet meer