zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Leerstraf van 35 uur voor jongen die Jetro Willems sloeg

lees ook ...

Stefanie Van der Gragt neemt op dinsdag officieel afscheid v...

Stefanie van der Gragt, Sari van Veenendaal en Kika van Es nemen dinsdagmddag afscheid van het vrouwenvoetbal tijdens de Nation League wedstrijd tussen Engeland en Nederland. In een uitverkocht...

De 17-jarige supporter van  Fc Groningen die in maart een klap uit deelde aan voetballer Jetro Willems  is door de rechter veroordeeld tot een leerstraf van 35 uur.De rechter vond hem schuldig aan mishandeling.

De 17-jarige supporter van  Fc Groningen  was samen met zijn vader aanwezig  bij de thuis wedstrijd tegen Sc Heerenveen op  19 maart en net nog 10 minuten tegaan waarbij Fc Groningen  met 0-2  achterstond besloot  de vader gevolgd door een aantal  supporters  het veld op tegaan en verhaal te gaan halen bij de spelers van Fc  Groningen. Jetro  Willems  probeerde de supporters nog tot rust te brengen maar kreeg een ferme klap van de 17-jarige jongeman.

De lengte van de leerstraf  aan de jonge man  was gelijk aan de eis van de Officier van Justitie. ” Dit had anders kunnen  aflopen zei de rechter aan de jongen.

 

Behalve de leerstraf  werd de jongen ook een stadion verbod van 10,5 jaar opgelegd en een boete van 250 Euro.De vader kreeg een stadionverbod van 25 jaar ,een boete van 450 Euro en ook nog een taakstraf van 30 uur.De jongen bood na de uitspraak zijn verontschuldiging aan Jetro Willems  en het bestuur  van Fc Groningen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportLeerstraf van 35 uur voor jongen die Jetro Willems sloeg