vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Lebron James NBA-topscorer aller tijden

lees ook ...

Urby Emanuelson ambassadeur Ajax Foundation

De oud- speler van de Amsterdammers Urby Emanuelson  is de nieuwe ambassadeur van de Ajax Foundation. " Ik voel me vereerd dat ze mij hebben gevraagd" was de eerste reactie van de oud- speler van A...

De 38-jarige supertalent van de LA Lakers Lebron James scoorde dinsdagavond de 36 punten die hij nodig had om het record van Kareem Abdul Jabbar te verbreken. In een vrijwel uitverkochte hal in Los Angeles wist Lebron James het voor mekaar te krijgen om tegen de Oklahoma City Thunder de beoogde 36 punten te halen.

Deze punten waren nodig om Abdul Jabbar van de troon te stoten als topscorer aller tijden in de NBA. In de 3de kwart was het dan zover voor Lebron James, in aanwezigheid van Abdul Jabbar scoorde hij een three pointer die zijn score bracht op 38.388 punten. Hij gaat daarmee de geschiedenis in als de All time Topscorer in de NBA.

De wedstrijd werd voor enkele minuten stopgezet om de ceremonie te laten plaatsvinden, waarbij Abdul Jabbar symbolisch de basketbal overhandigde aan Lebron James. Hij werd daardoor officieel de  Topscorer aller tijden in de NBA.

Het record stond 29 jaar lang op naam van Abdul Jabbar. Helaas verloren de LA Lakers de wedstrijd met 130-133 van de Oklahoma City Thunder. Lebron James kon vanwege een lichte enkelblessure de wedstrijd niet uitspelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportLebron James NBA-topscorer aller tijden