zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

La Liga Rayo Vallecano snoept puntje bij Real Madrid

lees ook ...

” Mbappe krijgt geen speciale dekking van ons”

Coach Xavi Hernandez van Barcelona zegt geen speler speciaal  in te zetten om Mbappe te verdedigen en te verhinderen om te  scoren " Putting a player to defend Mbappe" Ik houd niet ervan enza...

De koploper in de Spaanse competitie Real Madrid heeft zondag niet kunnen winnen van Rayo Vallecano en speelde 1-1 gelijk.

Rayo Vallecano, die op de 14de plek staatvan de LA Liga heeft zondag gelijkspel weten af te dwingen bij koploper Real Madrid. In het Vallecas stadion kwam Real Madrid heel vroeg op een 1-0 voorsprong door een prachtig doelpunt van Joselu.Maar precies  na 30 minuten spelen lukte Rayo Vallecano om de geijkmaker te scoren en wel middels een penalty nadat Real Madrids verdediger Eduardo Camavinga hands maakte in het strafschop gebied. ruststand 1-1.

In de 2de helft pakte Real Madrd de draad weer op en kreeg ook heel goede kansen om opnieuw opsprong te komen, maar de verdediging van Rayo Vallecano hield stand en het bleef ook na 90 minuten 1-1. In de laatste fase an de wedstrijd kreeg Real Madrids verdediger Daniel Carvajal nog de rode kaart. Girona kan  morgenmiddag de achterstand verkleinen naar 3 punten indien ze weten te winnen van Atletico Bilbao.Toni Kross speelde zondag zijn 450ste wedstrijd voor Real Madrid.

Barcelona pakt in blessuretijd alsnog de drie punten tegen Celta de Vigo

De huidige kampioen in de Spaanse competitie Barcelona speelde zaterdagmiddag ook geen geweldige wedstrijd tegen Celta de Vigo. Toch was het Barcelona die in de uitwedstrijd dankzij een doelpunt van Robert Lewandowski op een 1-0 voorsprog kwam en dat was tevens ook de ruststand. De 2de helft was nauwelijks een minuut oud of Celta de Vigo tikte de gelijkmaker 1-1. Celta de Vigo kreeg daarna enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar faalde in de afronding.

Vrij laat in de wedstrijd kreeg Barcelona nog een penalty nadat Yamal in het strafschop gebied werd neergelegd. Lewandowski zijn penalty werd in 1ste instantie gestopt door de doelverdediger, maar de VAR greep in, nadat bleek dat de doelverdediger van Celta te vroeg van zijn doellijn was gestapt. Lewandawski maakte de 2de keer geen fout en schoot feilloos in. ” ik weet niet wat er plotseling met me gebeurde de 1ste keer toen ik de penalty nam, maar bij de 2de keer was ik weer mezelf en schoot dat daarom feilloos in , ik ben blij dat ik mijn ploeg aan de 3 punten heb kunnen helpen” zei de Poolse international na de 2-1 gewonnen wedstrijd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportLa Liga Rayo Vallecano snoept puntje bij Real Madrid