vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Korfbal Suriname wint van Duitsland om plek vijf

lees ook ...

SVB zegt samenwerking met Head of Refree op

Het bestuur van de Surinaamse voetbalbond SVB heeft besloten de samenwerking met het hoofd van de Surinaamse arbiters de heer R. Oberg per 1 janauri 2024 op te zeggen en vanaf maandag 27 november geen...

De Korfbal selectie van Suriname die deelneemt aan de IFK Korfbal Championship 2023 heeft zondagochtend de wedstrijd om de vijfde plek tegen Duitsland met 26-10 gewonnen.

De Surinaamse Korfbalselectie was tijdens de wedstrijd duidelijk op een revanche op Duitsland na het verlies in 2019 in Durban waar de Duitsers van Suriname hadden gewonnen en zij de 5de plek van Suriname afpakten, maar nu in Taipei waren de rollen omgekeerd. Sriname heeft vanaf het begin de wedstrijd gedomineerd, duitsland kreeg nauwelijks de gelegenheid hun normale aanvallende spel te spelen. Ondersteund door het aanwezig Surinaams publiek op de tribune werd Duitsland met 26-10 ingeblikt.

Door de overwinning op de Duitsers sluit Suriname het WK Korfbal in Taipei als vijfde beste land af, waarbij Suriname  5 van de 7 gespeelde wedstrijden won.Suriname verloor van Belgie in de strijd om  de halve finale en van Hong Kong  Taipei. Het vorig WK eindigde Suriname toen op de 6de plek en dit jaar op de 5de.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportKorfbal Suriname wint van Duitsland om plek vijf