dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

KNVB/ Geen betaaldvoetbal voor Vitesse

lees ook ...

Ajax prof voetbalster Ashleigh Weerden gespot op het Kwaku F...

Op het kwaku festival komen tal van bekende BN'ers of BS'ers een bezoekje brengen aan het kwaku festival. Dit keer heeft Culturu.com Ashleigh Weerden mogen "spotten" prof voetbalster van de Ajax vrouw...

De Licentiecommissie van de KNVB (Nederlandse voetbalbond)  heeft na weken van overwegingen besloten de proflicentie van de Nederlandse club Vitesse in te trekken.

Het lukt de Arnhemse club niet om de begroting voor het komende seizoen rond te krijgen en mag daarom volgend jaar geen betaald voetbal spelen. Vitesse gaat in hoger beroep tegen het besluit. Vitesse kende in het seizoen 2023/24 een jaar vol nachtmerries.Sportief ging het dramtisch en de club bebond zich steevast in de onderste regionnen van de Eredivisie.Toen nog de straf 18 punten bijkwam vanwege het niet kunnen voldoen aan de eisen van de licentie was degradatie naar de KKD niet meer te voorkomen.

De club kampt al jaren met finaciele problemen al waren er investeerders rondom de club aanwezig, die een helpende hand konden bieden, dan nog was dat niet genoeg.De investeerder Coley Parey leende de club een bedrag van 14 miljoen euro en vraagt nu het geleende, maar Vitesse is niet in staat het bedrag terug te betalen. Desondanks heeft de club er alle vertrouwen dat het alles nog goed wanneer over 2 weken een uitspraak in hoger beroep gedaan zal worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportKNVB/ Geen betaaldvoetbal voor Vitesse