woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
0
(0)

Karim Adeyemi wijst Dortmund de weg tegen Chelsea

lees ook ...

EK 2024/ Oostenrijk legt tekortkomingen Nederland bloot

Het Nederlandselftal is dinsdag flink geschrokken na de verloren wedstrijd tegen Oostenrijk waarbij Nederland vooral in de eerste helft compleet ondersteboven  werd gelopen door Oostenrijk. Ned...

Sebastian Haller speelde zijn eerste Champions League wedstrijd voor Dortmund en zag zijn ploeg ook met 1-0 winnen van Chelsea door een prachtig doelpunt van zijn ploeggenoot Karim Adeyemi. Woensdagmiddag troffen Dortmund en Chelsea elkaar in hun eerste wedstrijd in de achtste finale van de Champions League.

De verdediging van beide ploegen deed fantastisch werk en zij hebben ervoor gezorgd dat er maar een keer gescoord is in deze heel interessante ontmoeting. Vooral de ploeg van Chelsea die de tweede helft volledig domineerde heeft de geboden kansen niet weten te benutten.

Jao Felix en  Hakim Ziyech, die beiden een geweldige wedstrijd speelden, vonden keer op keer een verdediger van Dortmund op hun weg. Terwijl de spelers van Chelsea klaar maakten om de gelijkmaker te vieren  werd de bal op de doellijn weggespeeld door een speler van Dortmund.

Chelsea scoorde wel een doelpunt uit een corner maar die werd afgekeurd vanwege hands van aanvoerder Thiago Silva, hij probeerde de bekende ‘Hand van God’van wijlen Diego Maradonna na te doen. Uiteindelijk was het  Karim Adeyemi die in het Signal Iduna Park het enig doelpunt scoorde en zo Dortmund een belangrijke overwinning bezorgde.De return is op 7 maart op Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea.

In de andere wedstrijd van de middag in de Champions League won Benfica met 2-0 van de Belgische ploeg Club Brugge.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportKarim Adeyemi wijst Dortmund de weg tegen Chelsea