7.5 C
5
(1)

Kameroen wint in openingswedstrijd African Cup van Burkina Faso

De ploeg van coach Xabi Alonso Bayern Leverkusen schreef zondagmiddag geschiedenis in de Duitse competitie door Bayern Munchen te onttronen en voor het eerst kampioen te worden van Duitsland. D...

Gastheer Kameroen  opent  African Cup of Nation met een 2-1 overwinning op Burkina Faso

De openingswedstrijd van het tournooi vond plaats op zondag in het Olembe stadion, in de hoofdstad Yaounde, met ongeveer 48.000 toeschouwers.De bezoekende ploeg kwam al heel vroeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van middenvelder Sangare in de 24 ste minuut.

Daarna domineerde Kameroen de wedstrijd , want verliezen voor eigen publiek was voor hun geen optie, vandaar dat ze ook gelijk de aanval opzochten  en het heeft  niet lang geduurd voordat de gelijkmaker een feit was. De 37 jarige middenvelder Anguissa werd in het strafschopgebied neergelegd.De toegekende penalty werd prachtig ingeschoten door Adoubakar.Nog voor rust kreeg Kameroen weer een penalty  , die ook werd benut, 2-1 voor Kameroen.

De selectie van Burkina Faso, probeerde nog wat in de tweede helft, maar het mocht niet baten,  kameroen wint met 2-1. De volgende wedstrijd van kameroen is donderdag tegen Ethiopie.  De groepsfase loopt tot 20 janauri .De Knock-out is van 23 janauri tot de finale op 6 februari