dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Kameroen fraudeert met leeftijd van spelers nationale voetbal selectie

lees ook ...

Hakim Ziyech toch niet naar PSG

De transfer van Hakim Ziyech naar PSG op huurbasis is door getreuzel van Chelsea in het water gevallen. Ziyech was al medisch gekeurd bij PSG en moest wachten op de administratieve documenten die opge...

De Nationale voetbalbond van Kameroe heeft gefraudeerd met de leeftijd van 30 jeugdvoetballers die ouder dan 21 jaar bleken te zijn.

De Nationale voetbalbond had 30 spelers geselecteerd voor de kwalificatieperiode van de Afrika Cup voor spelers onder de 17, maar na  de afgenomen test bleek ongeveer 70 procent van de spelers te oud te zijn voor de selectie.Er werd een MRI-scan gemaakt vn de polsen van de spelers, op basis hiervan kan de botleeftijd worden ingeschat van de leeftijd van de persoon.Na de testen bleken 21 van de spelers de leeftijdsgrens te hebben overschreden.De voetbalbond van Kameroen hoopt dat dit zich niet meer herhaald. Frauderen met persoonsgegevens en vooral leeftijd is een bekend probleem in de meeste Afrikaanse landen.Joseph Minala, is een van bekende spelers uit Kameroen wiens leeftijd hoger was dan werd voorgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportKameroen fraudeert met leeftijd van spelers nationale voetbal selectie