Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Kaepernick moet weer een kans krijgen in NFL

Geplaatst

op

Img Eee12ff7ee60 1

Colin Kaepernick Kaepernick de American footballer die bekendheid verwierf door te knielen tijdens het spelen van het Amerikaans volkslied. De baas van NFL commissaris Roger Goodell is van mening dat Kaepernick weer een kans moet krijgen in de Football League.

“Er is maar een club nodig die hem een contract kan geven en het voor de quarterback mogelijk kan maken”. „Ik steun de club die dat doet, ik moedig ze ook aan.” aldus Goodell. in een ESPN programma The Return of Sports.

Colin Kaepernick had zich in 2016 opgeworpen als leider van de protestbeweging tegen racisme en politiegeweld. Kaepernick protesteerde door tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied niet te blijven staan, maar te knielen. Hij werd vooral bekritiseerd om zijn actie en velen begonnen zich te bemoeien en uitte hun ongenoegen waaronder president Donald Trump. Echter kreeg Kaepernick ook veel medestanders met zich mee. Desondanks had Kaepernick aan het einde van het seizoen de San Francisco 49ers verlaten. Vervolgens durfde geen enkele club meer om hem een contract aan te bieden. Colin Kaepernick speelde in 2016 voor het laatst in de NFL.

De Black Lives Matters Movement heeft een golf van nieuwe protestdemonstraties over de gehele wereld aangewakkerd. Dit naar aanleiding van de door van de Amerikaan George Floyd.

De demonstraties typeren zich ook dat de mensen ook op één knie zitten, net als Kaepernick deed. “Ik hoop dat we nu op een punt zijn aanbeland dat iedereen achter duurzame verandering staat”. “Als de inspanningen van Colin niet meer op het veld liggen, maar op dit gebied, dan nodigen we hem uit daarover mee te praten. Hij kan ons helpen om betere beslissingen te nemen over de dingen die gedaan moeten worden in de gemeenschappen. Het zijn heel complexe zaken die al heel lang spelen”, aldus Goodell.

Img 5db51a78b8b9 1
Colin Kaepernick

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
colm
dinsdag 16 juni 2020 14:16

Er is niks verkeerds aan om bij het spelen van een volkslied op 1 of 2 knieën te gaan zitten. Ik vind het zelfs uiterst beleefd. Wat racisten als Trump dwars zit is dat moedige mensen als Colin Kaepernick, Trumps kleinzielig racistische praatjes aan kiezers die daar bevattelijk voor zijn, zal doen verzwakken of teniet doen. Trump geeft iedereen de schuld van zijn eigen falen. Dus China, Duitsland, zijn ontslagen adviseurs, mensen in zijn staf die hem niet slaafs napraten, Obama, de Democratische partij, Gouverneurs van diverse staten enzv. Maar het is deze dommerd die de ene na de andere… Lees verder »Advertentie

Sport

Thierry Henry maakt “Black Lives Matter” statement

Geplaatst

op

Img B6bef65dae6b 1

In de Amerikaanse competitie ook wel genoemd de Major League Soccer heeft Montréal-coach Thierry Henry een indrukwekkende statement gemaakt tegen racisme. De Fransman ooit een begeerde topspits knielde 8 minuten en 46 seconden lang, dit was zijn eerbetoon aan de door politiegeweld overleden Amerikaan George Floyd.

Het waren exact de 8 minuten en 46 seconden. Zo lang was het dat de politieman zijn knie in de nek van George Floyd drukte, waardoor de Afro Amerikaan overleed. Het overlijden van George Floyd heeft wereldwijd protesten tegen racisme los gemaakt.

Thierry Henry heeft donderdagavond zijn steun betuigd aan de Black Lives Matter movement. Momenteel is de ex-topspits coach van Montréal Impact in de Major League Soccer.

Thierry Henry knielde tijdens het duel Montreal vs New England Revolution. Het knielen duurde net zo lang als de doodsstrijd van Floyd duurde. “Veel meer uitleg is er niet nodig, denk ik”, aldus Henry.

Culturu.com

Lees verder

Sport

Nederlands elftal oefent tegen Spanje

Geplaatst

op

Img 695f0af4d68c 1

De Oranje leeuwen spelen hun eerste oefenwedstrijd op 11 november tegen Spanje. Deze wedstrijd was eerder gepland op 29 maart maar door coronapandemie was deze komen te vervallen. De wedstrijd zal worden gespeeld in Amsterdam, de Johan Cruijff Arena.

De KNVB heeft al eerder bekendgemaakt dat alle wedstrijden van het Nederlands elftal zullen worden gespeeld in de Amsterdam arena.

Oranje start met een wedstrijd tegen Polen op 4 september inde Amsterdam arena dit in het kader van de Nations League.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen