donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Jose Mourinho aangeklaagd door de UEFA voor wangedrag

lees ook ...

Jayen Gerold tekent zijn eerste profcontract bij AZ Alkmaar

De 19- jarige Jayen Gerold geboren uit Surinaamse ouders heeft dinsdag zijn profcontract getekend bij Jong AZ in het AFAS Stadion en blijft tot medio 2025 bij AZ. Jayen Gerold, vleugelaanvaller...

De UEFA heeft een reeks van aanklachten ingediend tegen Jose Mourinho , AS Roma en Sevilla  voor hun capriolen tijdens de Europaleague Finale van woensdag waarbij vooral Mourinho het gemund had op Arbiter Anthony Taylor.

Jose Mourinho,  de trainer van AS Roma  confronteerde arbiter Anthony Taylor op de Parker plaats met de verkeerde beslissingen die hij heeft genomen tijdens de wedstrijd en wel in het nadeel van AS Roma. AS Roma  verloor de finale na de strafschoppen serie tegen Sevilla.Jose Mourinho had duidelijk  zijn pijlen gericht op arbiter Taylor en zei  een aantal beledigende woorden richting Taylor tijdens de persconferentie na de wedstrijd. De UEFA  heeft hem nu aangeklaagd  voor het gebruik van  beledigende woorden en/ of beledigende taal tegen een wedstrijd official dit op grond van article 15 lid 1.

Tijdens de wedstrijd werd Taylor  constant  belaagd door spelers van beide  ploegen en toonde 13 gele kaarten in de wedstrijd.

De supporters  van AS Roma  volgden het voorbeeld van hun coach op en togen naar de airport van Boedapest en hebben op niet misverstane wijze hun ontevredenheid geuit richting arbiter Taylor. Er werd zelfs een stoel gegooid  richting Taylor en zijn gezin maar gelukkig  kon de beveiliging erger voorkomen. Onder de scheldkanonades van de boze AS Roma  supporters kon Taylor gelukkig  veilig  het vliegtuig  instappen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJose Mourinho aangeklaagd door de UEFA voor wangedrag