dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Jordi Alba bedankt als speler van de Nationale Spaanse selectie

lees ook ...

Uitblinker Summerville helpt Leeds United aan finale plek

De ploeg van Crysecio Sumkmerville Leeds United heeft zich donderdag door de 4-0 overwinning op Norwich City geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar Premier League. De ploeg ...

De voormalige linksback van Barcelona en nu bij Inter- Miami Jordi Alba heeft dinsdagmiddag het besluit genomen te stoppen als international bij de Spaanse Nationale voetbalselectie.

Jordi Alba mocht 93 keer uitkomen voor de selectie van Spanje en kwam tot 9 doelpunten voor de selectie. In 2012 werd hij Europees kampioen met Spanje.Hij speelde voor het laatst voor de Spaanse selectie in de Nation League ontmoeting tegen Kroatie in de Juni eerder dit jaar. Spanje won de ontmoeting na het nemen van penalties. Jordi Alba maakte zijn debuut voor de Spaanse selectie op 11 oktober 2011 tegen Schotland.Enkele weken geleden stelde hij de huidige bondscoach van Spanje op de hoogte van zijn besluit.

Jordi Alba maakte deel uit van de Spaanse selectie tijdens de WK’S 2014, 2018 EN 2022 en speelde ook  in de EK’s van 2016 en 2020.

Alba gaf aan zich nu te willen richten op zijn nieuwe club Inter- Miami met wie hij al een trofee gewonnen heeft de League Cup. Spelend naast Lionel Messie en Sergio Busquest, heeft Alba  Inter- Miami geholpen om  het Knockout toernooi waarin clubs van de MLS en Mexico Liga meedoen te winnen. De ploeg won in de halve finale van Cincinnatie in de US Open. Het zal wel moeilijk zijn om de MLS Cup te winnen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJordi Alba bedankt als speler van de Nationale Spaanse selectie