Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Jong Oranje na acht jaar weer terug op EK

Geplaatst

op

Img 29ccb8e4127e 1

Jong Oranje heeft zich mede door een ruime overwinning op Cyprus met 7-0 zich gekwalificeerd voor het EK.  Ryan Gravenberch nam met een schitterend afstandsschot de 1-0 voor zijn rekening. Jong Oranje was van het begin de betere ploeg, echter bleef het bij 1-0 in eerste helft. 

In de tweede helft was Jong Oranje helemaal los en volgden de doelpunten zich snel achter elkaar op. Doelpuntenmakers waren Jurgen Ekkelenkamp 0-2, Kan Sierhuis 0-3, Jurgen Ekkelenkamp zijn tweede van de avond 0-4, Kaj Sierhuis 0-5 Myron Boadu de 0-6  en. vervolgens weer Kan Sierhuis zijn derde 0-7.

Door deze mooie overwinning op Cyprus is Jong Oranje  zeker van een EK-ticket.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dogla
woensdag 14 oktober 2020 11:41

Dat maakt voetbal zo mooi weer de hoofdklasse spelenAdvertentie

Sport

Nederland wil WK voetbal vrouwen in 2027

Geplaatst

op

Img 4674ce704ef5 1

De KNVB heeft de ambitie om het WK vrouwenvoetbal te organiseren samen met België en Duitsland. De voetbalbonden zijn met elkaar in gesprek  en hebben inmiddels duidelijk hun interesse kenbaar gemaakt aan de FIFA. 

Duitsland en Nederland staan er goed op. Duitsland heeft een zeer goede reputatie en behoort al jaren tot de top landen. De nationale vrouwenploeg wist twee keer wereldkampioen te worden en werd al acht keer Europees kampioen.  Nederland werd in 2017 in eigen land Europees kampioen en wist vorig jaar de WK-finale te halen.

België heeft zich één keer geplaatst voor deelname aan een eindtoernooi. Op het EK in Nederland kwam België niet verder in de groepsfase ondanks een verrassende overwinning op Noorwegen.

“Het vrouwenvoetbal in onze landen bevindt zich weliswaar in andere fases van ontwikkeling, maar we delen de aspiratie om met de organisatie van dit WK de sport nationaal én mondiaal een impuls te geven. We geloven erin dat we door dit staaltje teamwork echt het verschil kunnen maken en de kans om dit toernooi te mogen organiseren vergroten”, , aldus de KNVB.

De Nederlandse en Duitse voetbalbond hebben ervaring met het organiseren van eindtoernooien voor de vrouwen. Duitsland organiseerde in 1989 en 2001 het EK en was in 2011 gastland van het WK voetbal. Nederland organiseerde het EK in 2017.

Het is voor alsnog niet bekend wanneer de FIFA de organisatie van het WK in 2027 wil toewijzen. Eerstvolgende WK zal  in 2023 gehouden worden in Australië en Nieuw-Zeeland.

 

 

Culturu.com

Lees verder

Sport

Captain Virgil van Dijk lange tijd uitgeschakeld

Geplaatst

op

Img 5d974607de49 1

Hetgeen waarvoor gevreesd werd is werkelijkheid. Oranje aanvoerder Virgil van Dijk zal een knie operatie moeten ondergaan. van Dijk raakte afgelopen weekend geblesseerd in de competitiewedstrijd die hij speelde voor Liverpool. Na een onbezonnen actie van de Everton goalkeeper op zijn fysieke gesteldheid, heeft van Dijk de wedstrijd niet kunnen uit spelen.

Het is nog onduidelijk hoelang het herstel van de Oranje-aanvoerder zal duren. Het kan zijn dat de voetballer het  EK zal missen. Van Dijk zelf reageert positief en nuchter omtrent zijn blessure.

“Ik ben nu volledig gefocust op mijn herstel en zal er alles aan doen zo snel mogelijk terug te keren.  Ondanks de duidelijke teleurstelling geloof ik ook stellig dat elke tegenslag ook een uitdaging met zich meebrengt en met Gods hulp zal ik beter terugkeren, fitter en sterker dan voorheen. Ik geloof dat, zowel in het voetbal als in het leven, alles met een reden gebeurt en dat het belangrijk is het hoofd omhoog te houden in goede en slechte tijden”, aldus Virgil van Dijk.

 

 

 

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen