woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

John van ‘t Schip neemt per direct roer over bij Ajax

lees ook ...

”We weten hoe ze te pakken” zegt coach Roberto

De huidige landskampioen van Suriname Robinhood speelt donderdagavond in het Dr. Ir. Franklin Essed de eerste finale wedstrijd van de Concacaf Caribbean Cup tegen de Jamaicaanse club Cavaliers en coac...

De 59-jarige John van ‘t Schip maakt het seizoen af als trainer van Ajax en volgt daarmee de ontslagen Maurice Steijn op.

Ajax verloor zondag met 2-5 van PSV en staat daardoor op de laatste plaats van de Ere-divisie. De afgelopen 2 wedstrijden nam Hedwig Maduro de taken over als trainer van Ajax.Het is niet de  1ste keer dat Van ‘t Schip de brand moet blussen in Amsterdam.In 2009 werd het clubicoon ook aangesteld als interim-trainer. Toen werd Van ‘t Schip doorgeschoven van assistent trainer naar interim- trainer nadat Marco van Basten was opgestapt.Van ‘t Schip die meer dan 250 officiele wedstrijden speelde voor Ajax, was verder ook trainer bij FC Twente, Jong Ajax, PEC Zwole, Melbourne Heart, Melbourne City uit Australie en Guadalajara. Hij was ook bondscoach van Griekenland en werkzaam als assistent bij Oranje en Ajax.

Van ‘t Schip neemt Michael Valkanis mee als zijn assistent- trainer, met wie hij samenwerkte bij Melbourne City, PEC Zwolle en de Nationale selectie van Griekenland. Maduro en Said Bakkati blijven aan las assistenten. Ajax kent echt een rampzalig seizoen en heeft maar 5 punten uit 8 wedstrijden en staat op de laatste plaats. Maandagochtend staat Van ‘t Schip al voor de groep.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJohn van 't Schip neemt per direct roer over bij Ajax