zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
0
(0)

Joan Laporta aangeklaagd betrokkenheid omkopen van arbiters

lees ook ...

EK2024/ Duitsland en Portugal are out

Zowel Duitsland als Portugal zijn vrijdag in EK2024 uitgeschakeld door nederlagen tegen Spanje en Frankrijk. De Duitsers hadden het niet makkelijk tegen een goed  en sterk spelend Spanje. Voor ...

De Voorziiter van de Spaanse club en kampioen van de La Liga Barcelona Joan Laporta is woensdag officieel aangeklaagd voor mogelijke betrokkenheid bij vermeende arbitrageschandaal.

Net als 2 andere ex- voorzitters van Barcelona, is Laporta aangeklaagd in het onderzoek naar omkoping rond het aanstellen van scheidsrechters in de LA Liga geeft de Spaanse juistitie woensdag aan.Al eerder werd duidelijk dat er een groot onderzoek is gestart rondom een arbitrageschandaal waar FC Barcelona mogelijk bij betrokken is.Eerder gingen de verdenkingen uit naar 2 andere ex- voorzitters van de Catalaanse club, Josep Maria Bartomeu en Sandro RoseL Beiden werden aangeklaagd voor dubieze betalingen aan een bedrijf van Jose Maria Enriquez Negreira. Negreira is de vooramlige vice voorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie.

Laporta werd nog niet aangeklaagd voor deze zaak. De 61-jarige preses werd al eerder inverband gebracht met de vermeende arbitrage schandaal. Laporta blijft erbij dat dit pure laster en onzin is.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJoan Laporta aangeklaagd betrokkenheid omkopen van arbiters