zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
5
(1)

Joachim Low heeft belangstelling voor de functie als coach van Brazilie

lees ook ...

Lebron James denkt aan stoppen met basketballen

De 38-jarige basketballer en speler van LA Lakers  LeBron James  zei na de verloren finale wedstrijd in de Western Conference tegen Denver Nuggets  dat het tijd wordt om aan stoppen te denken. Het ...

Volgens de Duitse krant Bild heeft de voormalige bondscoach van Duitsland Joachim Low interesse getoond om de nieuwe bondscoach van Brazilie te worden.

Gelijk na het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar bedankte Tite als bondscoach van de Braziliaanse selectie. Sindsdien is de Braziliaanse voetbalbond (CBF) opzoek naar een nieuwe bondscoach. Luis Enrique,  Carlo Ancelottie, Zine Zidane, Jose Mourinho, allen bekende coaches die voor de eer hebben bedankt. Low die met Duitsland in 2014 Wereldkampioen werd Duitsland, heeft de afgelopen dagen laten doorschemeren dat hij interesse heeft om een open gevallen post als bondscoach van Brazilie graag te willen invullen m hij ziet dat als een nieuwe uitdaging.Low is sinds 2021 zonder baan.

In 2006 nam Low het roer bij Duitsland over van Jurgen Klinsman.In 2014 tijdens het WK in Brazilie, won Duitsland met 7-1 van Brazilie in de semifinale, een nederlaag die de Brazilianen nog altijd zwaar op de maag zit.Maar voor de CBF maakt het nu niet zoveel uit. Het idee om een buitenlander aan te stellen als bondscoach van Brazilie, kwam nadat de selectie drie keren op een rij in de halve finale van een WK werd uitgeschakeld, ondanks ze over een geweldig team konden beschikken.De CBF zal de komende dagen een gesprek aangaan met Joachim Low en van hem horen wat zijn vereisten zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJoachim Low heeft belangstelling voor de functie als coach van Brazilie