donderdag 21 oktober 2021
28.7 C
Paramaribo
10.2 C
Amsterdam
0
(0)

Jerry Sadiek werd winnaar derde sneldamtoernooi

lees ook ...

“Eén prik is geen prik” bij de Surinaamse Voetbal Bond...

Alle actoren vinden dat de voetbalsport weer beoefend moet worden. Ook de overheid staat daarachter en heeft toestemming verleend om met in achtneming van de covid-protocollen weer te voetballen. Alle...

Jerry Sadiek heeft het derde van vier sneldamtoernooien gewonnen. Hiermee heeft hij zich geplaatst op de overall standenlijst op de tweede plaats. Met zijn negen punten heeft hij een punt minder dan Niaaz Salarbaks.  Samen met Arief Salarbaks en Arwien Bhagwandas (beide met zes punten) is hij  derde in de race voor het sneldamkampioenschap van Suriname. De laatste etappe is in november.

Sadiek eindigde met elf punten na vier zeges en drie remises op de eerste plaats in de derde etappe. Op basis van de weerstads- en Sonnebommm-Bergerpunten staat  Santosh Bhagwandas op de tweede plek, ondanks zijn elf punten.

Op plek drie tot en met vijf staan Phavan Basdewsing (tien punten), Amoni Afonsoewa en John Schmeltz (elk negen). Twintig deelnemers hebben meegedaan aan de derde etappe. In zeven ronden stonden zij tegenover elkaar volgens het Zwitsers-systeem

Sneldamkampioenschap wordt in Suriname in vier etappes gehouden. Voor de eerste tot en met de vijfde plek kent men individuele toernooien, die zes, vier, drie, twee en een punt opleveren. De deelnemer die eindigt met  het hoogtste aantalpunten is de sneldamkampioen.

Tot nu toe was de eerste damhappening het best bezocht. In januari hebben 36 dammers geparticipeerd. Niaaz Salarbaks was hiervan de winnaar. In juli was dat zijn broer Arief, die  het tweede toernooi op zijn naam schreef. Deze keer werd Niaaz tweede. Jerry Sadiek eindigde toen als derde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJerry Sadiek werd winnaar derde sneldamtoernooi