woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Jaylen Brown van de BostonCeltics bestbetaalde basketballer op aarde

lees ook ...

Arsenal geeft PSV een flinke reality check-up

De Engelse ploeg Arsenal heeft de Nederlandse ploeg PSV woensdagmiddag in de Championsleague  een flinke reality Check-up gegeven door de wedstrijd  overtuigend met 4-0 te winnen. Vier wedstrijden ...

De 26-jarige basketballer in de NBA Jaylen Brown is met zijn contractverlenging bij de Boston Celtic nu de bestbetaalde basketballer op aarde geworden.

Jaylen Brown tekende de afgelopen dagen het grootste contract in de NBA- geschiedenis door zijn contract te verlengen bij de Boston Celtics. Brown gaat over de komende 5 seizoenen in totaal liefst 304 miljoen dollar verdienen(275miljoen euro). Dat de salrissen van de beste spelers in de NBA momenteel explosief stijgen, is te danken aan de zogeheten supermax deals. In de nieuwe cao van de NBA komt het erop neer dat supersterren een significant hoger maximumslaris kunnen verdienen, als ze ervoor kiezen hun contract te verlengen bij hun oorspronkelijke clubs.

 

Brown is een van de eerste NBA- sterren die in aanmerking kwam voor een verlenging, en is dus plots de grootverdiener onder de grootverdieners. Brown zal waarschijnljk maar slechts een jaar  kunnen genieten van zijn status als bestbetaalde basketballer op aarde omdat zijn ploeggenoot Jayson Tatum (25jr) volgend jaar in aanmerking komt voor de supermax verlenging.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJaylen Brown van de BostonCeltics bestbetaalde basketballer op aarde