woensdag 29 november 2023
26.1 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

Jayen Gerold tekent zijn eerste profcontract bij AZ Alkmaar

lees ook ...

Nederland zal bid doen voor het WK2027 voor Vrouwen

De KNVB en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en 5 gemeenten hebben hun handtekeining gezet onder een convenant voor het WK Bid 2027 van vrouwen. Amsterdam, Eindhoven, Enschede, H...

De 19- jarige Jayen Gerold geboren uit Surinaamse ouders heeft dinsdag zijn profcontract getekend bij Jong AZ in het AFAS Stadion en blijft tot medio 2025 bij AZ.

Jayen Gerold, vleugelaanvaller van Jong AZ kwam in 2015 over van AVV Zeeburgia en sloot aan bij AZ onder 12. Het afgelopen seizoen speelde hij het merendeel van zijn wedstrijden in de Onder-18 selectie, waarmee hij de KNVB Beker veroverde. Ook behoorde hij tot het team dat historie schreef met het winnen van de UEFA Youth League. Gerold kwam in de finale tegen Hajduk Split ( 5-0 zege) als invaller binnen de lijnen. Op 6 maart maakte Gerold zijn debuut op profniveau. In het thuisduel met Willem11 (2-2) werd hij in de slotfase gebracht. Niet veel later was hij al goed voor de assist op de late gelijkmaker van Jayden Addai. Tot dusver kwam hij driemaal in actie voor de beloftenploeg.

In juni 2022 werd Gerold jeugdinternational van Suriname. Hij werd geselecteerd voor 3 kwalificatie wedstrijden voor de Concacaf Gold Cup en had direct een basisplaats. ” Dit eerste contract zorgt natuurlijk voor een trots gevoel” Ook spreekt de club hiermee zijn vertrouwen in mij uit. was Gerold zijn eerste reactie na de ondertekening van zijn profcontract tot 2025 bij AZ.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJayen Gerold tekent zijn eerste profcontract bij AZ Alkmaar