maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Jayden Braaf nieuwe aanwinst Fortuna Sittard

lees ook ...

Nederlandse vrouwen verliezen van Spanje in de Nation League...

Het is  de Nederlandse vrouwenselectie zaterdag niet gelukt om de zeer belangrijke wedstrijd in  de Nation League van Spanje te winnen. Een winst van de Nederlandse vrouwen zou recht geven op een r...

De 21-jarige vleugelaanvaller Jayden Braaf heeft zich voor de rest van het seizoen aangemeld bij de ploeg van Fortuna Sittard.

Jayden Braaf komt over van Hellas Verona, de club die op zijn beurt  Tijjani Noslin overnam van Fortuna Sittard. In Italie schoot Braaf zich op 18-jarige leeftijd de geschiedenisboeken in door de jongste Nederlandse doelpuntenmaker ooit te zijn in de Serie A, destijds als speler van Udinese. Na een dienstverband in Italie voegt Braaf zich de komende maanden bij de selectie van hoofdtrainer Danny Buijs.  ” Ik ben blij om terug te kunnen keren naar Nederland. Ik heb in mijn jeugd natuurlijk veel in Nederland gespeeld. Met de ervaringen die ik heb opgedaan in het buitenland de laatste jaren hoop ik direct waardevol te kunnen zijn voor deze ploeg.

Braaf speelde in de jeugdopleiding van zowel Ajax als PSV. In 2018 maakte hij de overstap naar de Engelse grootmacht Manchester City. Na een verhuurperiode aan Udinese kwam de aanvaller bij Borussia Dortmund terecht, de club die hem 1,5 jaar geleden verkocht aan Hellas Verona.

          Tijjani Noslin verkast richting Italie.

De kogel is door de kerk. Tijjani Noslin verruitl Fortuna Sittard voor Hellas Verona, terwijl Jayden Braaf de omgekeerde weg bewandelt. Dat maakten de clubs dinsdag wereldkundig. Naar verluidt ontvangst Fortuna 3 miljoen euro voor Noslin, terwijl Braaf op huurbasis naar Sittart komt.Afgelopen weekend bevestigde Noslin al dat zijn transfer naar Hellas rond was.Helaas heeft Noslin niet zijn laatste wedstrijd kunnen spelen voor Sittard omdat de wedstrijd tegen Almere City werd afgelast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJayden Braaf nieuwe aanwinst Fortuna Sittard