donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Janiek Pomba opnieuw winnaar Bigi Broki 10 km snelloop

lees ook ...

WK2022 UPDATE: B elftal Brazilie verliest en toch naar acht...

Het B-elftal van Brazilie heeft in de laatste groepswedstrijd met 0-1 verloren van Kameroen en daarmee is  Kameroen het eerste afrikaansland dat van Brazilie weet te winnen in een World Cup. Bondsc...

De atleet  Janiek  Pomba  heeft zondag opnieuw de Bigi Broki 10km snelloop gewonnen

Pomba, die zich voorbereidt op de halve Marathon  in Nederland,  nam vanaf het begin een grote voorsprong op de rest van het deelnemers veld.Pomba wist deze grote voorsprong tot het einde te behouden.

De 10 km snelloop werd twee jaar geleden voor het laatst gehouden.  Twee weken geleden kreeg de organisatie van de overheid toestemming om de snelloop  te organiseren.  Meer 75 deelnemers melden zich toen voor de loop, die in principe elk jaar wordt gehouden, maar  de   organisatie  kreeg  van de Overheid  de afgelopen twee jaar vanwege covid-19  geen toestemming het evenement te organiseren.

De start en finish was de Wijdenbosbrug.  Om 7.15  eerst de 5 km snelloop en een kwartier later   de 10 km snelloop.  Janiek Pomba won de loop  in een tijd van 53 minuten en 2 sec.Bij  de dames wist  Irene Tijndal als eerste vrouw over de finish  te komen.

De organisatie mag terug zien op een geslaagd 10 km snelloop.  De voorzitter van de Stichting Bigi Broki Waka hoopt dat later dit jaar, zoniet volgend jaar ook de Bigi Broki Waka georganiseerd mag worden

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJaniek Pomba opnieuw winnaar Bigi Broki 10 km snelloop