zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Janiek Pomba opnieuw winnaar Bigi Broki 10 km snelloop

lees ook ...

Lakers en Pacers spelen 1ste NBA In-Season Tournament

De LA Lakers en de Indiana Pacers hebben de eer om de finale te spelen van het 1ste NBA In-Season Tournament door hun wedstrijden in de halve finale donderdagavond te winnen. De Indiana Pacers ware...

De atleet  Janiek  Pomba  heeft zondag opnieuw de Bigi Broki 10km snelloop gewonnen

Pomba, die zich voorbereidt op de halve Marathon  in Nederland,  nam vanaf het begin een grote voorsprong op de rest van het deelnemers veld.Pomba wist deze grote voorsprong tot het einde te behouden.

De 10 km snelloop werd twee jaar geleden voor het laatst gehouden.  Twee weken geleden kreeg de organisatie van de overheid toestemming om de snelloop  te organiseren.  Meer 75 deelnemers melden zich toen voor de loop, die in principe elk jaar wordt gehouden, maar  de   organisatie  kreeg  van de Overheid  de afgelopen twee jaar vanwege covid-19  geen toestemming het evenement te organiseren.

De start en finish was de Wijdenbosbrug.  Om 7.15  eerst de 5 km snelloop en een kwartier later   de 10 km snelloop.  Janiek Pomba won de loop  in een tijd van 53 minuten en 2 sec.Bij  de dames wist  Irene Tijndal als eerste vrouw over de finish  te komen.

De organisatie mag terug zien op een geslaagd 10 km snelloop.  De voorzitter van de Stichting Bigi Broki Waka hoopt dat later dit jaar, zoniet volgend jaar ook de Bigi Broki Waka georganiseerd mag worden

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJaniek Pomba opnieuw winnaar Bigi Broki 10 km snelloop