woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
0
(0)

Jan Jongbloed oud-doelman Nederlandselftal overleden

lees ook ...

Ajax prof voetbalster Ashleigh Weerden gespot op het Kwaku F...

Op het kwaku festival komen tal van bekende BN'ers of BS'ers een bezoekje brengen aan het kwaku festival. Dit keer heeft Culturu.com Ashleigh Weerden mogen "spotten" prof voetbalster van de Ajax vrouw...

De 82-jarige oud-doelman van he Nederlandselftal Jan Jongbloed die in 1974 en 1978 in het het doel stond van Nederland is na een langdurige ziekte overleden.

Jan Jongbloed heeft gespeeld voor DWS, FC Amsterdam, Roda JC en Go Ahead Eagles.De doelverdediger speelde 686 wedstrijden op het hoogste niveau en is op Pim Doesburg na (687 duels) de voetballer met de meest gespeelde Eredivisie wedstrijden.Ook was Jongbloed de oudste speler ooit in een Eredivisiewedstrijd.Op 8 september 1985 stond hij op 44-jarige leeftijd nog een keer onder de lat bij Go Ahead Eagles.Na zijn actieve carriere was Jongbloed assistent trainer van Go Ahead Eagles.

Jongbloed is de 5de speler van het legendarische Nederlndselftal dat de WK- finale in 1974 verloor van West- Duitsland die is overleden. Johan Cruijff, Wim Suurbier, Rob Rensenbrink en Wim Jansen gingen hem de afgelopen jaren voor. Die laatste drie waren ook van de partij bij de WK- finale van 1978 in Buenos Aires, waarin Nederland na verlenging het onderspit dolf tegen het gastland Argentinie(3-1).Door het overlijden van Jan Jongbloed zijn alle drie doelverdedigers uit de WK Selectie van 1978 overleden.Vorig jaar overleed Piet Schrijvers en drie jaar geleden Pim Doesburg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJan Jongbloed oud-doelman Nederlandselftal overleden