vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
5
(2)

Jamaicaanse voetbalsters weigeren te spelen zijn corruptie bond zat

lees ook ...

Barcelona zet achterstand om in overwinning in de Championsl...

De huidige kampioen in de Spaanse competitie Barcelona heeft zich dinsdag ten koste van FC Porto geplaatst voor de knock-out fase van de Championsleague door met de wedstrijd met 2-1 te winnen. Coa...

KINGSTON, Jamaica – De senior Reggae Girlz heeft gezegd dat hun beslissing om de oproep voor de komende kwalificatiewedstrijden voor de Concacaf Women’s Gold Cup tegen Panama en Guatemala af te wijzen, is om “een einde te maken aan de stiefmoederlijke behandeling van de moederorganisatie van de Jamaica Football Federation (JFF).”

Geen van de spelers die voor Jamaica speelden tijdens de FIFA Women’s World Cup van deze zomer en de Olympische kwalificatiewedstrijden van Parijs in september zijn opgenomen in de selectie. Volgens bronnen van Jamaica Observer is dit te wijten aan een aantal problemen, waaronder een vermeend loongeschil tussen de spelers en de JFF.

“Hoewel dit de moeilijkste beslissing is geweest die we hebben moeten nemen, vinden we dat het noodzakelijk is… We hebben nog geen volledige en correcte betaling ontvangen voor onze historische prestaties op het WK en de talrijke uitstaande bonussen voor de kwalificatie in de zomer van 2022. We hebben keer op keer te maken gehad met vertraagde betalingen van het JFF”, aldus de verklaring zaterdag.

Vrijdag zei de Federatie dat zij “ongemakkelijk was over de reactie van de speelsters en de niet-aanwezigheid van de spelersvertegenwoordigers op een geplande bijeenkomst…” en deelde mee dat zij heeft geschreven naar leden van het nationale seniorenteam, die besloot als groep de oproep voor de twee komende wedstrijden af te wijzen.

Als gevolg hiervan zei het JFF dat het, gezien de zorgen die sommige spelers hebben over contracten, heeft besloten elke selectie van de spelers in kwestie op te schorten totdat de problemen zijn opgelost.

Het JFF merkte ook op dat het graag alle zorgen van de spelers wil wegnemen.

Vrijdagmiddag laat maakte de Federatie een selectie van 23 leden bekend, slechts vijf dagen voor hun openingswedstrijd tegen gastland Panama. Drie spelers uit de ploeg – Chris-Ann Chambers, Destiny Powell en Shaneil Buckley – zouden zondag voor Jamaica spelen tegen Mexico tijdens de Pan American Games in Chili, maar zullen het Zuid-Amerikaanse land moeten verlaten om zich bij de delegatie in Panama te voegen. .

De Reggae Girlz noemden hun standpunt ook te wijten aan een “gebrek aan communicatie” door het bestuursorgaan, en voegde eraan toe dat het een “terugkerend” probleem is.

“We hebben dit gebrek aan communicatie, slechte organisatie, slecht management… keer op keer aangepakt. We hebben drie dagen vóór onze rapportdatum via sociale media bevestiging gekregen van onze hoofdcoach [Xavier Gilbert], ondanks onze inspanningen om directe communicatie met de JFF te hebben”, aldus de verklaring.

In juni hebben de Girlz de JFF bekritiseerd over een reeks kwesties die volgens hen, naast andere implicaties, hun voorbereiding op het komende FIFA Wereldkampioenschap hebben beïnvloed en de integriteit van het vrouwenvoetbal in Jamaica bedreigen.

In een vernietigende open brief, die door sterspits Khadija ‘Bunny’ Shaw en andere teamleden op sociale media werd gedeeld, uitten de Girlz hun “grootste teleurstelling” over de afhandeling van hun zaken door de JFF.

Geen van de spelers die voor Jamaica speelden tijdens de FIFA Women’s World Cup van deze zomer en de Olympische kwalificatiewedstrijden van Parijs in september zijn opgenomen in de selectie. Volgens bronnen van Jamaica Observer is dit te wijten aan een aantal problemen, waaronder een vermeend loongeschil tussen de spelers en de JFF.

“Hoewel dit de moeilijkste beslissing is geweest die we hebben moeten nemen, vinden we dat het noodzakelijk is… We hebben nog geen volledige en correcte betaling ontvangen voor onze historische prestaties op het WK en de talrijke uitstaande bonussen voor de kwalificatie in de zomer.

 

Bron : Observer

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportJamaicaanse voetbalsters weigeren te spelen zijn corruptie bond zat