Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Jaap Stam: “Wennen aan internationaal voetbal”

Geplaatst

op

door

Trainer Jaap Stam zag Feyenoord terecht onderuit gaan in de uitwedstrijd bij Rangers FC (0-1). “Als je niet voldoende scherp bent, dan kan dit gebeuren”, constateerde hij voor de camera van FOX Sports.

Feyenoord schoot vooral voor rust op veel fronten tekort. “Zij zetten ons met fysiek en agressief onder druk zijn. Dat moet je scherp en zuinig aan de bal zijn. Dat waren wij in de eerste helft niet. Sommige spelers moeten nog wennen aan Europees voetbal”, analyseerde de trainer van Feyenoord.

“In de tweede helft speelden we met meer overtuiging”, zei Stam. “Aan die helft hebben we ook een beter gevoel aan overgehouden. Maar het was niet genoeg.”

Steven Berghuis stelde dat Feyenoord moet leren van wedstrijden als tegen Rangers FC. “In de eredivisie spelen clubs niet zo”, zei hij. “We waren in de eerste helft niet zuinig op de bal. Dat merkt het publiek hier. De fans gingen er nog meer achter staan. Na rust deden we het beter, maar we kregen te weinig mensen in hun strafschopgebied.”

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Spaanse supercup naar Saoedi-Arabië

Geplaatst

op

door

De Spaanse supercup wordt in januari 2020 gespeeld in Saoedi-Arabië. In de nieuwe opzet nemen landskampioen FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Valencia het van 8 tot en met 12 januari tegen elkaar op in het King Abdullah Sports City stadion in Jeddah, meldt een bron van de Spaanse voetbalbond RFEF.

Volgens de Spaanse krant AS is er een contract voor drie jaar afgesloten met Saoedi-Arabië via het sportbedrijf Kosmos van Barcelona-speler Gerard Piqué. Met het driejarige contract krijgt de bond volgens de krant 120 miljoen euro.

De Spaanse bond kondigde in april al aan dat de supercup van opzet ging veranderen en Saoedi-Arabië mogelijk het speelland zou worden. Het is niet meer de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar en wordt niet meer aan het begin van het seizoen gespeeld. Er worden nu twee halve finales en een finale gespeeld tussen de nummers één en twee van de competitie en de twee bekerfinalisten.

ANP

Lees verder

Nederland

Voetbalsters willen beter spel tegen Slovenië

Geplaatst

op

door

De Nederlandse voetbalsters willen dinsdag tegen Slovenië niet alleen kwalificatie voor het EK van 2021 vrijwel zeker veiligstellen. De ploeg wil zich volgens bondscoach Sarina Wiegman ook verbeteren ten opzichte van de moeizame uitwedstrijd in Slovenië. Die won Oranje in oktober met 4-2.

De bondscoach wist wat er destijds misging. “Het was toen een van onze mindere wedstrijden. Qua uitvoering en qua veldbezetting. Dat begon bij onszelf. We leden slordig balverlies en zo konden zij counteren.”

Volgens Wiegman is achteraf goed gekeken hoe de ploeg dat anders wil doen. Er volgden daarna ook overtuigende zeges op Rusland en Turkije. “We willen nu laten zien dat het verschil tussen Nederland en Slovenië er wel degelijk is”, keek ze vooruit op het duel van dinsdag in de Gelredome in Arnhem.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X