vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Italie wint met klein verschil van Argentinie

lees ook ...

EK2024/ Duitsland wint moeizaam van Hongarije

De selectie van Duitsland heeft de overwinning tegen Hongarije niet makkelijk gekregen daar de Hongaren veel tegenstand boden maar toch met 0-2 de wedstrijd verloren. Dat Hongarije zich niet zo...

De vrouwen selectie van Italie heeft maandagochtend met het kleinste verschil in de voetbalwereld namelijk met 1-0 gewonnen van het Zuid- Amerikaanse Argentinie.

Italiaanse vrouwen zijn het WK in Nieuwe- Zeeland/ Australie begonnen met een nipte overwinning op Argentinie. Invaller Cristiana  Gitelli kopte vlak voor tijd de winnende treffer voor Italie. In een sfeervol Eden Park in Aukland waren beide ploeg aan elkaar gewaagd.Italie had wel wat pech dat de arbiter in samenwerking met de VAR tot twee keer toe een doelpunt van hun afkeurde vanwege vermeend buitenspel. Gelukkig voor Italie kwamen ze in de 87ste wel tot scoren dankzij de kopbal van de ingevallen Gitelli. Door de overwinning gaat Italie voorlopig samen aan kop in Groep met Zweden die zondag met 2-1 won van Zuid- Afrika.

In de andere wedstrijd waren de Duitse vrouwen met 6-0 te sterk voor die van Marokko. Aanvoerder Alexander Popp hielp haar ploeg goed op weg met twee treffers voor rust. In de 2de helft scoorden de Duitse vrouwen nog 4 keer en bepaalden de eindstand op Duitsland 6 –  Marokko  0. Duitsland kort voor einde nog een doelpunt maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportItalie wint met klein verschil van Argentinie