zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

” Is het nu geen tijd voor voetbalschoenen voor vrouwen “

lees ook ...

Nacho Fernandez verlaat Real Madrid voor avontuur in Arabie

De aanvoerder van Spaans en Champions league kampioen Real Madrid Nacho Fernandez kiest na drie en twintig jaar Real Madrid voor een avontuur in Saudi- Arabie. De 34-jarige verdediger wiens con...

Door de vele  kruisbandblessures bij vrouwenvoetbal is de roep naar voetbal schoenen voor vrouwen nu groter geworden en vooral  na de blessure van  Arsenal speelster Leah Williamson die een kruisbandblessure heeft opgelopen en het Wk  voor vrouwen zal missen.

De stastieken van de afgelopen maanden hebben uitgewezen  dat de kruisbandblessure meer dan vaker voortkomt bij vrouwenvoetbal. Een kwart van alle voetbalsters heeft last(gehad) van een kruisbandblessure. Helaas is er nog geen serieuze onderzoek  geweest om precies te weten waaraan het ligt.

Er is wel een veel gehoorde oorzaak  van de kruisbandblessure . Dat er geen speciale voetbalschoenen zijn voor vrouwen voetballers. De vrouwen voetballers maken gebruik van de voetbalschoenen die voor mannen  zijn ontworpen. Het lichaam  van de vrouw is simpelweg  anders dan die van de mannen, bijvoorbeeld de middenvoetsbeen lengte  is bij de vrouwen anders dan bij de mannen, dat geeft ook aan dat de beweging van de voet anders is.

Iets anders is ook dat de bouw van het lichaam in algemene zin ook een belangrijke rol speelt in het verschil tussen  kruisbandblessure bij mannen en vrouwen,  dit omdat de knie van een vrouw verder  naar binnen  gedraaid is en daardoor  komt er meer druk op de spieren en pezen bij de vrouw. Hopelijk komt er spoedig een gedegen  onderzoek  naar de onderzaak van de vele kruisbandblessures bij de vrouwen voetballers.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport" Is het nu geen tijd voor voetbalschoenen voor vrouwen "