maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
4
(1)

Inter Moengotapoe verwacht moeilijke wedstrijd, maar is toch gemotiveerd

lees ook ...

Engeland zet met overwinning belangrijke stap kwalificatie E...

De Nationale voetbalselectie van Engeland zette zondagavond met de overwinning op Oekranie een belangrijke stap richting kwalificatie voor EK 2024 in Duitsland De ploeg van trainer Gareth Southgate...

Landskampioen Inter Moengotapoe moet dinsdag een wedstrijd op hoog nivo spelen. In de achtste finale van de Concacaf League komen zij uit tegen Olimpia uit Honduras. De autoriteiten hebben nog niet gereageerd op het verzoek van de voetbalclub om publiek toe te laten. Het lijkt dus erop dat men zal spelen in een leeg Frank Essed Stadion. Zeven dagen later wordt de uitwedstrijd gespeeld in Honduras.  

“Het wordt een zware dobber tegen de fysiek sterke Olimpia, maar wij zien goede kansen om dinsdag een goed uitgangspunt vast te leggen voor de returnwedstrijd”, zegt de zelfverzekerde Jozef Joekoe  hierover. Hij is coach van de Surinaamse voetbalkampioen.

Joekoe en zijn team zijn goed voorbereid. “Ondanks de Covid-19-situatie hebben wij toch de zes wekelijkse cyclus kunnen draaien”, meldt de coach. Het team heeft geen normale oefenwedstrijden kunnen spelen. Het voetbal in Suriname ligt stil, maar men heeft zelf gezorgd voor oefeningen door te spelen met buurtverenigingen en topvoetballers van Suriname.

Sociale media heeft de technische staf van Inter Moengotapoe in de gelegenheid gesteld om informatie te kunnen vergaren over Olimpia.  Joekoe vindt de ploeg heel sterk in de aanval. Ook beschikt het team over spitsen die voor keren en schieten weinig ruimte nodig hebben. “Wij zullen ze dus kort moeten dekken”, is het plan van de coach.

Toch zijn de spelers van Inter Moengotapoe niet bang voor de Hondurezen. Joekoe benadrukt, dat Inter Moengotapoe altijd super gemotiveerd zijn hordes pakt en dat is  deze keer weer het plan. Joekoe geeft aan dat de ploeg zijn eigen speelstijl en identiteit heeft. Hieraan is er hard gewerkt de afgelopen tijd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportInter Moengotapoe verwacht moeilijke wedstrijd, maar is toch gemotiveerd