zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

” Ik zag mezelf altijd voor Suriname op de Olympische Spelen”

lees ook ...

Liverpool neemt feestelijk afscheid van vertrekkende Jurgen ...

De Duitse trainer Jurgen Klopp zat zondag voor het laatst op de trainersbank bij de Engelse club Liverpool en sloot zijn laatste wedstrijd als coach winnend af. Na de 2-0 gewonnen wedstrijd zon...

De wielrenner Jair Tjon En Fa zal Suriname vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen die in de maand juni in Parijs – Frankrijk gehouden zullen worden.

” Ik heb altijd voor Suriname naar de  Olympische spelen willen gaan” zei Tjon En Fa donderdag tijdens een meeting met de pers in het gebouw van Assuria. ” Ik heb moeten vechten tegen de verleiding om niet te kiezen voor het Nederlandspaspoort” Ik ben op verschillende momenten benaderd en soms juist op momenten waar het heel moeilijk ging, de beloofde steun uit Suriname bleef uit” zegt Tjon En Fa.

” De coach van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie ( KNWU) heeft mij een aantal keren persoonlijk benaderd, de voordelen ervan uitgelegd waarom ik zou moeten kiezen voor het Nederlandspaspoort, hij bleef aandringen, totdat ik Neen tegen hem bleef zeggen. ” Ik heb bewust voor mijn land Suriname gekozen, ik ben trots om voor Suriname uit te komen op de Olympische Spelen in Parijs.Jair werd tijdens de meeting aangenaamd verrast met de mededeling dat Telesur inkomt met een bedrag van 10. 000 Us dollar  en de commissie sportproject, een werkarm van de President kwam in met een bedrag van 75.000 Us dollar. De totale kosten voor de voorbereidingen en deelname van Jair zijn beraamd op 140.000 Us dollar.

Jair begint de komende week met zijn voorbereidingen richting Parijs.Zijn eerste trainingskamp is rond midden mei. In totaal worden het twee trainingskampen en twee wedstrijden voor vertrek naar Parijs.Vier jaar geleden was Jair dichtbij een medaille maar eindigde toen op de 4de plek. Jair denkt dat het dit keer wel lukt om een medialle te pakken. ” Maar dan moet ik geen onnodige tactische fouten maken, mijn wedstrijd moet gewoon perfect verlopen. ” Het verslaan van de besten zal betekenen dat ik bijna perfect zal moeten rijden” voegde Jair er nog aan toe.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport'' Ik zag mezelf altijd voor Suriname op de Olympische Spelen"