dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

“Ik zag de finish en dacht zijn we er al?” zei Sifan Hassan

lees ook ...

NBA Play-offs New York Knicks dichtbij finale in 24 jaar

De New York knicks is een wedstrijd verwijderd van de eerste play-off finale in de Eastern Conference door dinsdagavond met 121-91 te winnen van de Indiana Pacers. Aan de hand van Jalen Brunson...

De 30-jarige Nederlandse Safin Hassan liet de sportwereld zondag verstelf staan door als debutant de London Marathon bij de vrouwen te winnen  met een tijd van 2 uur 18 minuten en 34 sec en vestigde hiermee gelijk een nieuw Nederlans record en plaatste zich ook voor de Olympische spelen van 2024.

Voorafgaand aan de Marathon was Safin Hassan erg onzeker  over haar zelf, ik weet niet waarom ik deze uitdaging ben aangegaan, welke  invloed zal Ramadan hebben  gehad op mijn voorbereiding. Veel vragen gingen door het hoofd van Hassan, die voor het eerst aan de  Marathon zou meedoen. En warempel halverwege de Marathon  stopte ze om te rekken en te strekken, er was iets mis met haar aan de hand maar wat dat wist niemand.  “Ik wilde stoppen met de loop, ik dacht dit haal ik niet” zei Hassan  na de loop.Hassan , die dacht de aansluiting met de kop groep te hebben  verloren  beschikte over een machtige sprint die niet te vinden was  bij geen van allen in de kop groep en ging al jubelend over de Streep met een tijd van 2 uur 18 minuten en 34 sec.

Bij de mannen won Kelvin Kiptum met een supersede tijd en bleef met 2 uur 1 minuut en 27 sec slechts  18 tellen boven het wereldrecord van Kipchoge.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport"Ik zag de finish en dacht zijn we er al?" zei Sifan Hassan