woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

“Ik zag de finish en dacht zijn we er al?” zei Sifan Hassan

lees ook ...

Fenna Kalma kiest voor nieuw avontuur in Duitsland

De 23-jarige Fenna Kalma de topscorer van Fc Twente heeft besloten haar voetbalcarriere in Duitsland voort te zetten en kiest voor een  uitdaging bij VFL Wolfsburg. " Ik ben klaar voor de volgende ...

De 30-jarige Nederlandse Safin Hassan liet de sportwereld zondag verstelf staan door als debutant de London Marathon bij de vrouwen te winnen  met een tijd van 2 uur 18 minuten en 34 sec en vestigde hiermee gelijk een nieuw Nederlans record en plaatste zich ook voor de Olympische spelen van 2024.

Voorafgaand aan de Marathon was Safin Hassan erg onzeker  over haar zelf, ik weet niet waarom ik deze uitdaging ben aangegaan, welke  invloed zal Ramadan hebben  gehad op mijn voorbereiding. Veel vragen gingen door het hoofd van Hassan, die voor het eerst aan de  Marathon zou meedoen. En warempel halverwege de Marathon  stopte ze om te rekken en te strekken, er was iets mis met haar aan de hand maar wat dat wist niemand.  “Ik wilde stoppen met de loop, ik dacht dit haal ik niet” zei Hassan  na de loop.Hassan , die dacht de aansluiting met de kop groep te hebben  verloren  beschikte over een machtige sprint die niet te vinden was  bij geen van allen in de kop groep en ging al jubelend over de Streep met een tijd van 2 uur 18 minuten en 34 sec.

Bij de mannen won Kelvin Kiptum met een supersede tijd en bleef met 2 uur 1 minuut en 27 sec slechts  18 tellen boven het wereldrecord van Kipchoge.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport"Ik zag de finish en dacht zijn we er al?" zei Sifan Hassan