zaterdag 20 april 2024
25 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

“Ik voelde aan dat er iets zou gebeuren” zei Schreuder na zijn ontslag.

lees ook ...

B-elftal Barcelona pakt de punten bij Cadiz in de LA Liga

Het B-elftal van Barcelona heeft zaterdagmiddag een krappe 1-0 zege geboekt op Cadiz in de LA Liga. Coach Xavi Hernandez van Barcelona had voor 8 spelers ruimte vrij gemaakt om in de basis te s...

Alfred Schreuder die na het vertrek van Erik Ten Hag het roer overnam bij Ajax als trainer, heeft helaas niet de resultaten gehaald die het bestuur van Ajax van hem verwacht had. Ajax wist in zeven opvolgende wedstrijden geen overwinning te behalen.

Het gelijkspel in eigen huis tegen Volendam was voor het bestuur de druppel die de emmer deed overlopen en nam daarom het besluit om Schreuder gelijk na de wedstrijd te ontslaan. De afgelopen periode was het al flink onrustig in de kleedkamer bij Ajax. Spelers hadden het vertrouwen in Schreuder opgezegd, maar van het bestuur mocht hij nog even aanblijven als coach totdat woensdagmiddag de knoop uiteindelijk werd doorgehakt.

Ook de assistent van Schreuder,  Matthias Kaltenbach, werd bedankt voor zijn bewezen diensten. Edwin van der Sar,  de Ajax-directeur, vond het een pijnlijk besluit, maar het gaat om wat het beste is voor de club. Ajax is niet gewoon een Eredivisie club, maar een topclub zowel nationaal als international.

Voorlopig zullen Michael Reiziger en Richard Witschge voor de spelers groep staan. Ajax speelt dit weekend tegen Excelsior. John Heitinga is inmiddels ook aan de voorlopige technische staf toegevoegd. Hij is trainer van Jong Ajax.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport"Ik voelde aan dat er iets zou gebeuren" zei Schreuder na zijn ontslag.