zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Iga Swaitek plaatst zich makkelijk voor de tweede ronde

lees ook ...

Max Verstappen wint overtuigend Grandprix Japan

Formule 1 Wereldkampioen de Nederlander Max Verstappen heeft zondagochtend op overtuigende wijze de Granprix van Japan op zijn naam geschreven. Max Verstappen, de huidige Formule 1 Wereldkampio...

De 22-jarige  Poolse  tennisster Iga Swaitek  heeft zich maandagmiddag zonder moeite weten te plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon door met 6-1 6-3 te winnen van de Chinese  Zhu Lin.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het even onduidelijk als de nummer een bij de vrouwen nog in actie zou komen. Swaitek meldde een dag eerder dat ze koorts had en zich daardoor niet goed voelde. Maar maandagmiddag  meldde ze zich present aan om het opnemen  tegen de nummer  34 op de Wereldranglijst  de Chinese Zhun Lin.

Het was aan het begin van de  partij duidelijk te merken  dat  Swaitek  nog niet honderd procent  fit was. In haar eerste service game gaf ze direct een breakpoint prijs, maar Zhun Lin wist die niet te benutten. Daarna liep  het vlotter bij de Poolse. Ze won de 1ste set met 6-1. Tijdens  de  2de set begon het plotseling te regenen en werd de partij voor enkele minuten stopgezet. Na de hervatting pakte Swaitek  de draad weer op en won de 2de set met 6-3.

Bij de heren won Novak Djokovic zijn eerste partij met 6-3 6-3  7-5  van Pedro Cachin en neemt het in de 2de ronde op tegen Jordan Thompson.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportIga Swaitek plaatst zich makkelijk voor de tweede ronde