woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ierse voetbalbond verlengd contract Vera Pauw niet

lees ook ...

Verlies voor Nederlandse voetlbasters in de Nation League

Het is de Nederlandse vrouwen voetbalsters vrijdag niet gelukt langs Belgie te komen in de Nation League er werd met 1-2 verloren. De Belgische vrouwenselectie won vrijdag vrij verrassend van Neder...

De 60- jarige Nederlandse vrouwencoach Vera Pauw zag haar contract bij de Ierse voetbalbond niet verlengd worden ondanks door haar Ierland zich voor het eerst had geplaatst voor een vrouwen WK.

Ireland’s team walk to fans after the Women’s World Cup Group B soccer match between Ireland and Nigeria in Brisbane, Australia, Monday, July 31, 2023. (AP Photo/Tertius Pickard)

Tijdens een bijeenkomst van de beleidsbepalers van de FAI, de Ierse voetbalbond, is besloten het aflopende contract van Pauw niet te verlengen. “Namens de FAI willen we Vera bedanken voor haar werk en inzet in de afgelopen 4 jaar en wensen haar het allerbeste voor de toeokmst” zo gaf directeur Jonathan Hill is een korte toelichting aan.”Ik wil vooral de belangrijke rol benadrukken die ze heeft gespeeld in het bereiken van het afgelopen WK, waar de voetbalsters geschiedenis schreven en het hele land inspireerden” zei Hill.

 

Op het afgelopen WK, in Australie en Nieuw- Zeeland, bleef de ploeg van Pauw in de groepsfase steken. Tegen Nigeria werd het 0-0 en van Canada(2-1) en Australie (1-0) verloor Ierland. Ierland had nog nooit aan wereldkampioenschap voor vrouwen meegedaan. De 60-jarige Vera Pauw had de Ierse ploeg sinds 2016 onder haar hoede. Ze was in het verleden coach van de Nederlandse vrouwen selectie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportIerse voetbalbond verlengd contract Vera Pauw niet