vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Ierland verlaat WK vrouwen met slechts 1 punt

lees ook ...

SV Robinhood op schema voor class tegen Harbour View

De huidige kampioen van Suriname Robinhood bereidt zich goed voor op de topwedstrijd woensdag tegen Harbour View in de Concacaf Caribbean Cup 2023. SV Robinhood staat momenteel op de 1ste plaat...

De Nationale voetbalselectie van Ierland heeft maandagochtend met een punt en een doelpunt het WK vrouwen in Nieuw- Zeeland en Australie verlaten na het gelijkspel van 0-0 tegen Nigeria.

Behalve een doelpunt is Ierland ook een punt rijker op het WK vrouwenvoetbal en  daar blijft het bij want de ploeg  van coach Vera Pauw is uitgeschakeld.Voor aanvang van de wedstrijd tegen Nigeria was de uitschakeling van Ierland al een feit.Ondanks het gelijkspel van Nigeria tegen Ierland gaan ze toch naar de 1/8 finale. De Nigerianen baarden opzien door gelijk te spelen tegen Canada en zelfs te winnen van Canada en daardoor verzekerd was van een plaats in de volgende ronde.

In de andere wedstrijd van dezelfde poule verloor Olympische kampioen Canada en dat betekent geen verdere  deelname voor Canada.Australie won overtuigend van Canada. Australie had de overwinning doordat zij eerder van Nigeria hadden verloren.Australie won met 4-0 van Canada en plaatst zich samen met Nigeria voor de 1/8 finale waar Nigeria het zal opnemen tegen Zwitserland en Australie speelt tegen Noorwegen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportIerland verlaat WK vrouwen met slechts 1 punt