donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

” Hoelang moet ik nog wachten?” vraagt Simona Halep zich af

lees ook ...

Euro2024/ Opnieuw tegenvaller voor Ronald Koeman

Nadat maandag bekend werd gemaakt dat Frenkie de Jong het EK in Duitsland aan zich voorbij moet laten gaan kreeg bondscoach Ronald Koeman dinsdag nog een tegenvaller daar ook het EK voor Koopmeiners v...

De 31-jarige  Roemeense tennisser Simona Halep werd vorig jaar  door de Tennis Agency geschorst voor het gebruik van roxadustat tijdens het US Open tennis tournooi.

In de 1ste ronde van het US Open  verloor  Halep  met 2-6 6-0 6-4  van Daria Snigur. Een routine- doping controle na de wedstrijd  werd haar fataal. De uitslag was positief gebruik van  roxadustat, een middel die door mensen die aan bloedarmoede lijden wordt gebruikt.Het verboden middel is via haar voedingssupplementen in haar lichaam terecht gekomen.

Ondanks dat Halep aangaf dat ze het middel  niet bewust had gebruikt werd ze toch door de Tennis Agency voorlopig  geschorst en dat gebeurde  vorig jarig October. We zijn nu in April 2023, ” hoelang moet ik wachten” op een defenitief besluit van de ITA.Ik word er moe van, weet niet wanneer  ik weer mag spelen.Het proces verloopt traag, reeds  2 zittingen van de Internationale Tennis bond zijn uitgesteld. De volgende  zitting is  voor 28 Mei uitgeschreven, hopelijk  hoor ik dan wat positief uit deze hoorzitting zegt een duidelijk gefrusteerde  Simona Halep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport" Hoelang moet ik nog wachten?" vraagt Simona Halep zich af